Hej då Utlandsbloggen!

Då har det blivit dags även för mig att avsluta mitt bloggande. Det har varit jättekul att få dela med mig av mina upplevelser här! Välkommen till bloggen Saga och resten av det nya bloggänget, det ska bli jättekul att få läsa era berättelser.

Sammanfattningsvis har jag haft en jättebra termin. Jag har fått massor av nya vänner, sett jättemånga nya städer och lärt mig att det finns stora kulturskillnader även mellan europeiska länder som på ytan verkar ganska lika. Jag har också fått ta del av Europas historia på ett annat sätt än vad den lärdes ut i min svenska grundskola och jag har en helt annan kontext till det Österrikiska kejsardömet, andra världskriget och järnridån efter att ha rest runt i Polen, Tjeckien, Slovakien och Ukraina än innan.

Såklart har jag längtat hem en del, och jag kommer definitivt uppskatta att återvända hem till saker som jag tidigare tog för givna men som inte var självklara i Polen. Som jag beskrev i mitt förra inlägg har universitetet inneburit ganska mycket strul, och att bo med en hårt festande italienska var också påfrestande i perioder. Totalt sett har jag dock haft det jättebra! Det har varit så kul och spännande att få prova på att bo i ett annat land, att lära känna en ny stad och en ny kultur. Jag rekommenderar verkligen alla att våga prova!

Tack för mig! Tveka inte att höra av er om ni har några frågor om Polen, erasmus eller utbyte generellt. Hoppas vi ses någonstans på campus eller på en Osqstämmankonsert kanske?

Profilbild
Hej! Jag heter Frida och läser fjärde året på Energi och Miljöprogrammet med inriktning mot Miljöteknik och Hållbar Infrastruktur. På KTH är jag också engagerad i studentkören Osqstämman. Våren 2019 tillbringar jag i Krakow, på Politechnika Krakowska. Välkommen att följa med när jag lär mig om ventilationssystem och vattenrening, pratar polska och äter pierogi!

En kommentar till “Hej då Utlandsbloggen!”

Kommentarer inaktiverade.