Oktoberfest is coming

Överallt i München märks det att Oktoberfest står för dörren; Lederhosen och Dirndln finns i alla skyltfönster och alla klädvaruhus har minst en hel våning helt ägnad åt traditionella, bayerska kläder. Till och med H&M har en egen specialkollektion inför Oktoberfest, där man kan köpa liknande traditionella kläder för en mindre peng!

Det är en stor djungel om man letar efter ett par Lederhosen. De som är av äkta läder kostar från cirka 3000 kronor och uppåt (ingen övre gräns direkt). Lederhosen finns i flera färger och de flesta byxorna har sitt eget tryck eller märke.

Drindl, det motsvarande traditionella plagget som kvinnorna ofta bär i särskilda sammanhang, finns också i massor av olika färger och former. Bara blusen som man bär under klänningen (ofta vit) finns det hur många som helst av! Spets, djup urringning, hög hals, bomull, siden, … Ja, det finns något för alla smaker!

På Theresienwiese är man i full gång med att göra området redo för Oktoberfest, världens största folkfest (!), där man bygger upp öltält med alla möjliga utsmyckningar och utseenden. Theresienwiese är platsen där den största delen av Oktoberfest äger rum, men mer om Oktoberfest när det närmar sig!

Ha en trevlig helg!

Traditionella, bayerska kläder för hela familjen!
En väldigt liten del av utbudet av Dirndln.
Junioravdelningen

 

Signe Stéen
Hej! Jag heter Signe Stéen och jag läser mitt tredje år på Civilingenjörsprogrammet Maskinteknik med en internationell inriktning inom tyska. Jag kommer under läsåret 2019/2020 att studera på Technische Universität München (TUM). Jag har studerat tyska i 1,5 år och tyska är nu det fjärde språket som jag lär mig. Här på bloggen kommer ni att kunna följa mina nyfunna erfarenheter av hur det är att studera utomlands på ett språk som jag så nyligen börjat lära mig, men ni kommer även att få följa med mig när jag lär mig mer om förbränningsmotorer och motorsportsteknik, samt utforskar den bayerska kulturen såklart!

3 reaktioner till “Oktoberfest is coming”

  1. Visst är det? Det ska bli spännande att se en stad på ca 1,5 miljoner invånare, bli ca 6,5 miljoner under två veckor! 😀

Kommentarer inaktiverade.