EDUH4052 – aka ”Fun course for exchange students”

Hej! En av de kurserna jag går här är enbart för utbytesstudenter och har ett rykte om att vara en chillkurs. Jag valde att gå den eftersom den inkluderar två fieldtrips: en till Blue Mountains och en till Royal National Park. Jag har lite blandade känslor inför den här kursen och var supertaggad när den började. Jag hoppades att föreläsningarna skulle handla om australiensk kultur och natur, vara ett bra tillfälle att lära känna andra utbytesstudenter och såklart komma ut i naturen.

Föreläsningarna har verkligen varit under all kritik och är dessutom obligatoriska. Det känns trist att tid som kunde getts till mer kunskap om Australien istället togs upp av att lyssna på en äldre man som berättar hur mycket bättre allt var förr och hur mycket bra han gjort. Jag lärde mig dock att jag ska stå blickstilla om jag ser en orm, så det var ju nåt!

Jag och gänget från Blue Mountains resan!

Men bortsett från föreläsningarna, oj vad roligt jag haft! Nu i helgen var jag på resan till Blue Mountains och det var verkligen fantastiskt. Jag bodde i en stuga tillsammans med sex andra tjejer och vi blev genast vänner! Vi gick dessutom ihop med en stuga med killar så att vi vandrade och lagade mat tillsammans, det var så mysigt! Blue Mountains är fantastiskt vackert och utemänniskan i mig kunde helt enkelt inte få nog.

Jag rekommenderar verkligen kursen till andra som ska på utbyte till USYD, men mer för sällskap och natur – ha inte några förhoppningar på föreläsningarna.

Bonus: Kolla gärna på videon jag gjorde från helgen!

Saga Jonsson
Hej! Jag heter Saga och går tredje året på programmet civilingenjör energi och miljö. Jag tycker det mesta är roligt och säger aldrig nej till ett äventyr. När jag inte pluggar engagerar jag mig ideellt i den internationella klimatpolitiken. Annars älskar jag att lyssna på musik, gå på promenad och att måla.