Mid semester exams

Nu är det stressiga tider på USYD. Mid semester break närmar sig och det betyder att halva terminen är avklarad. Här har man bara en tentaperiod och läser därför fyra kurser samtidigt. Det är vanligt att kurserna har någon typ av prov som räknas in till slutbetyget och jag hade två sådana prov förra veckan. Det första var i geologin där jag fick identifiera och beskriva två olika stenar! Det gick nog rätt bra tror jag. Mitt andra prov var i datorsystemkursen och det var verkligen tajt om tid! Man hade 40 minuter till ett prov med 20 frågor som inlkuderade att läsa av signaler och följa signaler genom gater och allt… Men men, det ska nog ha gått det också!

Här är några av de stenar som jag lärt mig identifiera! Fun fact: stenparen har samma mineraler (dvs kemiska ämnen) i samma mängd. Det som skiljer dem åt är att de i den övre raden bildades i en magmakammare, medan de i den nedre raden bildades vid ett vulkanutbrott! Coolt va?

Det märks verkligen av att det är provtider på USYD. Det har varit svårt att hitta en plats i stora biblioteket och det har knappt varit några arrangerade vandringar med bush walking society. Även bland mina utbyteskompisar har det varit svårt att hitta sällskap för olika aktiviteter eftersom alla pluggar.

Hursomhelst så hade jag en väldigt fin helg och kollade bland annat in några marknader här i Sydney! (+ gick på en fantastisk kustpromenad – men det kanske är underförstått vid det här laget haha)

Kustpromenad <3
Saga Jonsson
Hej! Jag heter Saga och går tredje året på programmet civilingenjör energi och miljö. Jag tycker det mesta är roligt och säger aldrig nej till ett äventyr. När jag inte pluggar engagerar jag mig ideellt i den internationella klimatpolitiken. Annars älskar jag att lyssna på musik, gå på promenad och att måla.