Lange Nacht der Münchner Museen

Bayrare älskar traditioner, och här kommer en något nyare tradition – nattvandring på Münchens museum!

Sedan tjugo år tillbaka har stadens museum (åtminstone de flesta museerna) hållit öppet från klockan 19:00 till 02:00 på natten, en gång om året. Natten kallas Lange Nacht der Münchner Museen och innebär att man köper en inträdesbiljett på 15 € som gäller på alla de museer som ingår i det här eventet. Alltså kan man besöka så många museer som man vill och kan under den här natten. Museinatten pågick under natten till i dag, söndag. För att ta sig till de olika museerna finns det specialinsatta bussar under den här natten, som enbart går efter museirutter.

Entréporten till BMW Classic Group.

Jag och Marcus hann med fyra museer mellan 20:00 och 00:30, sedan var vi helt slut! Jag har aldrig varit på så många museer under en sådan kort tid, och det var verkligen något utöver det vanliga! På varje museum finns en bar och även mat att köpa, och många besökare har även öl eller liknande med sig för att dricka på bussen mellan museerna. Man har även biluppvisningar, äldre bussar och äldre spårvagnar som man kan ta en tur med för att få några nostalgitripper.

Varför inte fylla bakluckan med en öltapp istället för högtalare?
… Eller så lägger man högtalarna i baksätet istället, när öltappen redan tar upp bakluckan! Vem behöver passagerare? 😀

Vi besökte Botaniska Trädgården, MTU Aero Engines (företag som tillverkar flygplansmotorer och museet handlade främst om flygplansmotorernas historia), BMW Group Classic (uppvisning av BMWs, Minis, och Rolls-Royces bilar genom historien) samt Allianz Arena Erlebniswelt (själva museet på FC Bayern Münchens  hemarena).

Allianz Arena by night!

Natten på museerna var riktigt trevlig, och det här konceptet känns som att det skulle kunna passa in även i Stockholm. Ett superbra event som skapar en gemenskap kring museibesök, och hjälper till att få upp ögonen för museer som man ännu inte känner till. Får ni chansen att hitta på något liknande, så rekommenderar jag det varmt!

Signe Stéen
Hej! Jag heter Signe Stéen och jag läser mitt tredje år på Civilingenjörsprogrammet Maskinteknik med en internationell inriktning inom tyska. Jag kommer under läsåret 2019/2020 att studera på Technische Universität München (TUM). Jag har studerat tyska i 1,5 år och tyska är nu det fjärde språket som jag lär mig. Här på bloggen kommer ni att kunna följa mina nyfunna erfarenheter av hur det är att studera utomlands på ett språk som jag så nyligen börjat lära mig, men ni kommer även att få följa med mig när jag lär mig mer om förbränningsmotorer och motorsportsteknik, samt utforskar den bayerska kulturen såklart!