Det närmar sig slutet och början

Side note: ansökan för utbyte har öppnat och stänger den 16e december!!

På lördag har jag min sista tenta och sen är min tid här över. Det är svårt att förstå hur snabbt fem månader kunde gå, hur länge fem månader är att vara borta från min partner och hur fina och djupa vänskapsband jag hunnit skapa så relativt snabbt. som att det inte var förvirrande nog att ha ett hem i Östersund och ett i Stockholm har jag nog även skapat ett hem här, på andra sidan jorden.

Att åka på utbyte är något jag har drömt om sedan barnsben och det är verkligen med blandade känslor jag börjar packa ihop mitt pick och pack och försöker förbereda mig för det som komma skall. På ett sätt var det lättare att lämna Stockholm, trots att jag gav mig ut på helt okänd mark visste jag att mitt liv i Stockholm skulle vänta på mig när jag kom tillbaka. Nu lämnar jag mitt utbytesliv för gott. Det här är det första hemmet jag lämnar och inte kommer tillbaka till. Även om jag skulle åka tillbaka till Sydney kommer det inte vara hemma då. De flesta av mina kompisar är internationella studenter eller utbytesstudenter och kommer inte vara kvar här. Det är tufft att ta farväl.

En av alla fina stunder under mitt utbyte!

Det är vemodigt allting. Att säga hejdå, att ge mig ut på min största resa hittills och att komma hem till mitt Stockholm som jag saknar så mycket. När jag lämnar Sydney kommer jag vara på resande fot i två månader innan jag kommer hem igen, vilket både känns fantastiskt spännande men också lite skrämmande på något sätt. Jag ska äntligen få upptäcka Nya Zeeland som jag drömt om så länge, och efter det blir det ett väldigt kärt återseende med min pojkvän i Kina!

Men – frukta icke! Jag är kvar här ett tag till. Skriv gärna om det är något speciellt du vill att jag skriver om!

Saga Jonsson
Hej! Jag heter Saga och går tredje året på programmet civilingenjör energi och miljö. Jag tycker det mesta är roligt och säger aldrig nej till ett äventyr. När jag inte pluggar engagerar jag mig ideellt i den internationella klimatpolitiken. Annars älskar jag att lyssna på musik, gå på promenad och att måla.