Du är på utbyte – gör något galet!!

Att göra något galet på sitt utbyte är något de flesta passar på med. Om det så är att festa 4 dagar i veckan, testa tinder, tatuera sig eller kanske fixa en ny piercing. Jag bestämde mig för att bleka mitt hår! Något väldigt galet för någon som tidigare bara har gjort några slingor. Precis som i Sverige är frisör jättedyrt här och jag har aldrig varit den som spenderar på mitt utseende – så det fick bli hemmametoden. Jag lyckades värva en kompis att hjälpa mig med löftet att om det gick skit så kunde jag bara klippa av håret – no harm done!

Blekning av toppar på G! Notera jordgubbarna <3

Resultatet blev rätt bra ändå, men lite väl diskret… Jag får kanske köra en omgång till själv om jag vågar… Det sköna med utbyte är ju just det att du får en nystart och vara ”vem du vill” på ett sätt. Det kändes därför lättare att prova göra något med mitt hår, något jag tänkt på i flera år!

Om du tittar noga ser du att mina toppar är lite ljusare haha

Men men. Eftersom den tänkta så drastiska hårblekningen blev lite odramatisk fick jag ta i med hårhandskarna. Vad är egentligen mer galet än att hoppa ut ur ett plan på 4000 meters höjd? Nä – jag tänkte väl det. Så fallskärmshopp blev det! Kolla gärna på videon nedan om du vill se mig skrika först av rädsla och sen av upprymdhet.

Med det sagt vill jag trycka på att man verkligen inte måste göra något galet om man är utbyte. Men det kan också vara ett bra tillfälle att testa sina gränser och göra något man normalt inte skulle göra.

Saga Jonsson
Hej! Jag heter Saga och går tredje året på programmet civilingenjör energi och miljö. Jag tycker det mesta är roligt och säger aldrig nej till ett äventyr. När jag inte pluggar engagerar jag mig ideellt i den internationella klimatpolitiken. Annars älskar jag att lyssna på musik, gå på promenad och att måla.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *