ESP19 – Sydtysklands Största Studentfest

I torsdags gick årets ESP (Erstsemesterparty vilket ungefär betyder ”fest för den som läser sin första termin”) av stapeln. Trots sin titel, så är det en fest för alla studenter i München, och det är den största studentfesten i hela Sydtyskland med knappt 5000 festdeltagare!

ESP hålls en gång om året på Maskinfakulteten ute i Garching (där jag hänger om dagarna) och är ett stort projekt under hela året för Maskinsektionen på TU München. På festen finns det allt från nybryggd öl från Augustiner Bräu (speciellt bryggd för den här kvällen) till drinkar och shots. Under kvällen fanns det även Glühwein (liknar glögg) och diverse snabbmat. Det fanns även tre dansgolv i maskinbyggnaden som skulle ha tre olika teman, men det var inget som egentligen märktes tyvärr, förutom att ett dansgolv var rent techno. Däremot var det mycket blandning mellan gammal och ny musik med olika genrer, vilket jag ofta föredrar på fester då det finns något för alla.

Förköpsbiljetterna tog slut under samma dag som biljettförsäljningen öppnade, och det märktes tydligt både före och efter festen att ESP är årets snackis. En jätterolig kväll som jag sent kommer att glömma!

Signe Stéen
Hej! Jag heter Signe Stéen och jag läser mitt tredje år på Civilingenjörsprogrammet Maskinteknik med en internationell inriktning inom tyska. Jag kommer under läsåret 2019/2020 att studera på Technische Universität München (TUM). Jag har studerat tyska i 1,5 år och tyska är nu det fjärde språket som jag lär mig. Här på bloggen kommer ni att kunna följa mina nyfunna erfarenheter av hur det är att studera utomlands på ett språk som jag så nyligen börjat lära mig, men ni kommer även att få följa med mig när jag lär mig mer om förbränningsmotorer och motorsportsteknik, samt utforskar den bayerska kulturen såklart!