Hoppa till innehåll

ESP19 – Sydtysklands Största Studentfest

I torsdags gick årets ESP (Erstsemesterparty vilket ungefär betyder ”fest för den som läser sin första termin”) av stapeln. Trots sin titel, så är det en fest för alla studenter i München, och det är den största studentfesten i hela Sydtyskland med knappt 5000 festdeltagare!

ESP hålls en gång om året på Maskinfakulteten ute i Garching (där jag hänger om dagarna) och är ett stort projekt under hela året för Maskinsektionen på TU München. På festen finns det allt från nybryggd öl från Augustiner Bräu (speciellt bryggd för den här kvällen) till drinkar och shots. Under kvällen fanns det även Glühwein (liknar glögg) och diverse snabbmat. Det fanns även tre dansgolv i maskinbyggnaden som skulle ha tre olika teman, men det var inget som egentligen märktes tyvärr, förutom att ett dansgolv var rent techno. Däremot var det mycket blandning mellan gammal och ny musik med olika genrer, vilket jag ofta föredrar på fester då det finns något för alla.

Förköpsbiljetterna tog slut under samma dag som biljettförsäljningen öppnade, och det märktes tydligt både före och efter festen att ESP är årets snackis. En jätterolig kväll som jag sent kommer att glömma!

Hej! Jag heter Signe Stéen och jag läser mitt fjärde år på Civilingenjörsprogrammet Maskinteknik och mitt första år på mastern Industriell Produktutveckling - Mekatronik. Jag gjorde utlandsstudier inom utbytesprogrammet Erasmus på Technische Universität München (TUM) i Tyskland under mitt tredje år som civilingenjörsstudent (läsåret 2019/2020).