Familjen på besök!

I all Fars dag-ära, så var mina föräldrar på besök den här helgen (onsdag till söndag). Det var så otroligt härligt att få träffa dem igen, då det var tre månader sedan jag träffade dem. Då jag bor så pass långt hemifrån även i Sverige, så är jag relativt van vid att inte få träffa dem särskilt ofta, men under det här utbytesåret blir det så klart ännu mer sällan.

En glad Signe som visar mamsen och pappsen runt på campus Garching!

Hursomhelst, så började den här långhelgen med att jag visade mina föräldrar runt på Campus Garching (det campus som jag hör till på TU München, och ligger strax utanför München), och senare på kvällen åt vi traditionell, bayersk middag inne i München. Vädret såg ut att bli otroligt dåligt innan mamma och pappa kom ner, men prognosen ändrades, och trots att det stod att det skulle regna hela veckan, så hade vi kanonfint väder på torsdagen, halvdåligt på fredagen, och fint väder igen på lördagen (men kallt var det).

Vad hittade vi på då?

På torsdagen passade vi på att utnyttja det härliga höstvädret, och spendera dagen i Engelska Parken (Englischer Garten), där vi stannade och åt varsin currywurst och drack Radler till (öl med lemonad i). Dagen innan hade vi fått syn på ett Fondueställe, som vi testade på ostfondue samt fondue på hjort, kalv och nöt på torsdagskvällen, och oj så gott det var! Jag tycker om Fondue väldigt mycket, men jag har aldrig tidigare ätit ostfondue, vilket var en rolig upplevelse. Mastigt, men gott!

Jag och mamma i Engelska Parken.

På fredagen hade jag en föreläsning mitt på dagen, så då passade mamma och pappa på att åka ut till Dachau (som jag ganska nyligen har besökt), och jag tror att precis som jag, så blev de väldigt berörda av vistelsen ute på koncentrationslägret från andra världskriget (inlägg kommer inom kort). På kvällen åt vi italienskt och hade det trevligt!

En av många fina bilar på BMW Museum.

Under lördagen var det också uppehåll, förutom att det kom några droppar på förmiddagen. Vi åkte ut till Olympiazentrum där vi besökte BMW Museet samt BMW Welt. Bra utformat museum där man fick resa genom BMWs historia! När vi ändå var ute i Olympiaparken så åkte mina föräldrar upp i Olympiatornet för att få se den vackra utsikten, och de kunde till och med se ända bort till Alperna (lite avundsjuk på att jag inte följde med upp)! På kvällen åt vi på en jättetrevlig japansk restaurang med sydamerikanska influenser – Izakaya. Om du har vägarna förbi, så rekommenderar jag varmt ett besök på restaurangen!

Mamma och pappa på restaurangen Izakaya!

Vi hade helt enkelt en jättefin helg tillsammans, och det var jättekul att äntligen få träffa mina föräldrar igen. En helg som kan sammanfattas i trevligt sällskap med jättegod mat. Nu är det inte långt kvar till jul, då jag får träffa dem igen! (De har redan börjat julpynta här i München, och julgranen på Marienplatz reser man på tisdag!)

Att det var 30 år i helgen sedan Berlinmuren föll, märktes även här i München!

Kram!

Signe Stéen
Hej! Jag heter Signe Stéen och jag läser mitt tredje år på Civilingenjörsprogrammet Maskinteknik med en internationell inriktning inom tyska. Jag kommer under läsåret 2019/2020 att studera på Technische Universität München (TUM). Jag har studerat tyska i 1,5 år och tyska är nu det fjärde språket som jag lär mig. Här på bloggen kommer ni att kunna följa mina nyfunna erfarenheter av hur det är att studera utomlands på ett språk som jag så nyligen börjat lära mig, men ni kommer även att få följa med mig när jag lär mig mer om förbränningsmotorer och motorsportsteknik, samt utforskar den bayerska kulturen såklart!