Halloween på andra sidan jorden

Hej! I förrgår var det halloween, vilket såklart betyder utklädnad och fest! Halloween är i Australien, likt i Sverige, inte är jätte-big-deal, men det är fortarande ett tillfälle att fira! I USA är halloween verkligen stort och många av mina amerikanska vänner klagar på hur ”tråkigt” det är här.

Jag skulle säga att firandet här är väldigt likt det i Sverige. Alla affärer fylls med pynt och liknande men det är ungefär allt. Jag bestämde mig för att ”step up my game” i år och faktiskt gå utklädd till den stora halloweenfesten som anordnades för utbytes- och internationella studenter. Men med mycket skola och annat just nu sänktes min motivationsnivå och jag bestämde mig för att hitta på något utifrån vad jag hade! Det slutade med att jag köpte en tiara för 2$ och använde mina balkläder för att bli en prinsessa, skitsmart tyckte jag – inte tillräckligt läskigt tyckte min kompisar. Så jag fick bli en död prinsessa istället? Lite oklar utklädnad, men det var bättre än inget!

Bu!

Halloweenfesten var väldigt rolig och de flesta var faktiskt utklädda! Behöver jag säga att det var många jokrar??

Saga Jonsson
Hej! Jag heter Saga och går tredje året på programmet civilingenjör energi och miljö. Jag tycker det mesta är roligt och säger aldrig nej till ett äventyr. När jag inte pluggar engagerar jag mig ideellt i den internationella klimatpolitiken. Annars älskar jag att lyssna på musik, gå på promenad och att måla.