Tentaperiod deluxe

Som jag förklarat tidigare är inte terminen uppdelad i perioder här, utan man läser alla kurser parallellt och har en 3 veckor lång tentaperiod (en läsvecka och två veckor med tentor). Som utbytesstudent på KTH översätts inte dina betyg, vilket jag tycker är väldigt skönt. Det har gett mig mer tid att fokusera på att vara här och nu, och mindre timmar i biblioteket. Då två av mina fyra kurser var projektbaserade har jag bara två tentor, och i en av kurserna är jag redan godkänd. Kursbetyg från utbytesstudier översätts av KTH som P/F, så jag måste alltså ”bara” bli godkänd. Det lämnar en tenta! Rätt så chill tentaperiod med andra ord.

När jag insåg att jag i princip inte behövde plugga under tenta-p så började jag planera en resa längs östkusten istället. Så nu i skrivande stund sitter jag på en buss mellan söta kuststaden Noosa och Brisbane! Mina föräldrar hade inte tänkt komma och hälsa på (det är ju både långt och dyrt), men min mamma ångrade sig och följde med mig. Det var hela fem månader sedan jag såg min familj och det var världens bästa känsla när jag fick se min mamma igen.

På kustpromenad i Noosa <3

Jag hade tur med mina kurser och tentadatum då de tillåter mig att resa runt i två veckor, men många av mina kompisar hade inte lika tur. Jag känner många utbytesstudenter vars betyg räknas och som behöver ett visst betyg för att komma in på sin master. En kompis bestämde sig för att kombinera plugg och resa och hyrde en lägenhet i Byron Bay i en vecka för att surfa på morgonen, plugga på dagen och chilla på kvällen. Det låter ju inte helt fel tycker jag?!

USU (tänk THS) organiserar massor med evenemang nu i tentaperioden och på campus finns allt från gratis joga varje morgon till middag för 35 kr och gratis glass? Varför har inte vi det på KTH? Det finns också gratis frukost några dagar i veckan och terapihundar som man kan mysa med! Så jag antar att även de som stannar på campus och pluggar järnet har det rätt bra.

Campus just nu! Det sägs att de som inte börjat plugga när Jakarandaträden blommar kommer bli underkända…

Allt gott!

Saga Jonsson
Hej! Jag heter Saga och går tredje året på programmet civilingenjör energi och miljö. Jag tycker det mesta är roligt och säger aldrig nej till ett äventyr. När jag inte pluggar engagerar jag mig ideellt i den internationella klimatpolitiken. Annars älskar jag att lyssna på musik, gå på promenad och att måla.