Fullt upp med TUfast!

Hej igen! Den här veckan har det varit svårt att finna tid till att skriva, då all tid har gått åt till att sitta med CAD och konstruera färdigt sin del av TUfasts formelbil (TU Münchens Formula Studentteam). I går hade vi deadline på att alla delar till bilen skulle vara så gott som färdiga, och jag tror att jag har lagt ungefär 60 timmar på TUfasts kontor under den här veckan. Det har såklart varit påfrestande, men också väldigt kul då man verkligen känner av gemenskapen när hela teamet sitter inne på kontoret och designar dagarna i ända. Nu är det en vecka kvar tills vi har CAD Freeze, vilket innebär att bilen måste vara komplett och färdig att beställa och tillverka delar till. Det är alltså en spännande period som väntar!

I början av vandringen – påväg genom samhället!

Förutom det hårda arbetet som alla teammedlemmar gör, så hittar vi även på massor av roliga aktiviteter! För snart två veckor sedan anordnade TUfast ett teambuildingevent i Zillertal, Österrike. Vi bodde i en stuga under de tre dagar som eventet pågick, där vi lagade mat tillsammans, lärde känna varandra mer och hade allmänt väldigt roligt! En dag gjorde vi en vandring på fyra timmar och det bar då av uppför slalombackarna tillhörande Alperna, som omsluter Zillertal.

Lite snö hittade vi allt! Lägg märke till att löven inte hade fallit från träden än, trots att det var mitten/slutet av november!

Planen var att vi skulle äta lunch uppe i någon av fjällstugorna i backarna, men väl uppe (och superhungriga) fann vi att inget av värdshusen var öppna när det inte är skidsäsong. Som tur var hade några med sig bananer, som gjorde att blodsockret steg lite så att vi skulle orka att ta oss ner också. Min träningsklocka visade att jag hade ”klättrat” 113 våningar (vad det nu innebär 😆 ), men det är ett överlägset personligt rekord för min del!

Uppe vid fjällstugan som tyvärr hade stängt!

Tråkigt nog var det väldigt dimmigt och grått under den dagen som vi vandrade. Bilfärden tillbaka till Tyskland under sista dagen var däremot otroligt fin, då vi struntade i Autobahn och istället tog vägarna kring Alpbergen istället. En jättefin, solig höstdag gjorde att vi alla i bilen tappade hakan över den vackra naturen med de höga bergen och de spegelblanka sjöarna. Vilka fina motorcykelvägar det är där – underbar natur, kurviga vägar och välbevarad asfalt! Man önskade att man hade tagit hojen istället!

På grund av de låga molnen, så kunde vi inte ens se upp till stugan där vi hade hoppats på mat!

Som väntat så krävs det att mycket tid läggs på TUfast, men det är också roligt att känna att man är med i en stor gemenskap och att man inte bara arbetar, utan även har väldigt roligt tillsammans! Det bästa sättet att integrera sig med studenter härifrån är definitivt att vara med i en studentförening, och det är jag säker på att det gäller för de flesta universiteten i världen. Jag lovar dig att du kommer att ha kul om du aktiverar dig under din utbytestid!

Ha en skön söndagskväll!

Signe Stéen
Hej! Jag heter Signe Stéen och jag läser mitt tredje år på Civilingenjörsprogrammet Maskinteknik med en internationell inriktning inom tyska. Jag kommer under läsåret 2019/2020 att studera på Technische Universität München (TUM). Jag har studerat tyska i 1,5 år och tyska är nu det fjärde språket som jag lär mig. Här på bloggen kommer ni att kunna följa mina nyfunna erfarenheter av hur det är att studera utomlands på ett språk som jag så nyligen börjat lära mig, men ni kommer även att få följa med mig när jag lär mig mer om förbränningsmotorer och motorsportsteknik, samt utforskar den bayerska kulturen såklart!