Så här i mellandagarna

Halloj! Nu är jag uppe i Stockholm för att hälsa på lite nära och kära, och för att få spendera några dagar i min älsklingsstad. All kärlek till München och Tyskland, men Stockholm har alltid legat lite extra varmt om mitt hjärta då jag tycker att det är en otroligt vacker stad och som alltid har varit väldigt speciell för mig.

När jag inte pluggar eller sitter med CAD för TUfast (TU Münchens Formula Student team) så är jag ute och njuter av staden (även om det är ganska grått under den här årstiden) eller umgås med saknade personer som jag inte träffat på länge. Fokuset ligger dock på att få strosa runt i Stockholm, mysa i lägenheten med en film och helt enkelt bara ta det lugnt. Hösten är verkligen inte min favoritårstid, och därför värderar jag det här jullovet högt då jag äntligen kan andas ut lite och slipper att hetsplugga inför tentor som på KTH vanligtvis ligger direkt efter julledigheten. Det är verkligen välbehövligt för att samla ny kraft inför slutet av vinterterminen (motsvarande vår hösttermin) och vara ute i god tid med tentamensstudierna.

Mitt nyår kommer att firas med vänner och god mat, och i dag är en sådan dag som jag mest går och pysslar i lägenheten inför morgondagen! Hoppas att du får en bra nyårsafton, så hörs vi 2020! 🙂

Signe Stéen
Hej! Jag heter Signe Stéen och jag läser mitt tredje år på Civilingenjörsprogrammet Maskinteknik med en internationell inriktning inom tyska. Jag kommer under läsåret 2019/2020 att studera på Technische Universität München (TUM). Jag har studerat tyska i 1,5 år och tyska är nu det fjärde språket som jag lär mig. Här på bloggen kommer ni att kunna följa mina nyfunna erfarenheter av hur det är att studera utomlands på ett språk som jag så nyligen börjat lära mig, men ni kommer även att få följa med mig när jag lär mig mer om förbränningsmotorer och motorsportsteknik, samt utforskar den bayerska kulturen såklart!