Studentstaden Tübingen!

I fredags berättade jag om att jag var på väg till Tübingen för att hälsa på en vän, Irene, från Spanien som jag inte har träffat på tre år, och nu sitter jag på bussen tillbaka till München.

Jag har haft en trevlig helg där jag även fick träffa Irenes vänner och träna lite spanska som jag har tappat ganska mycket nu när jag jobbar på att få en så bra tyska som möjligt. På fredagen gick vi bland stånden på Tübingens julmarknad (som enbart hålls under den här helgen), men på grund av det dåliga vädret så var det inte särskilt mysigt, så vi åkte ganska snabbt hem till hennes rum bland studentkorridorerna i utkanten av Tübingen. Senare hade vi middag med några andra studenter med olika nationaliteter och därefter gick vi till en klubb som spelade Reggaeton hela kvällen (vilket främst är en sydamerikansk musikgenre).

Vid floden Neckar!

Under lördagen skulle jag och Irene besöka stadens slott, men Irene tog sikte på fel kulle, så det slutade med att vi hamnade på kullen mittemot slottet. Kanske lite synd, men vi fick åtminstone en väldigt fin utsikt över Tübingen (och slottet kan vi besöka nästa gång jag hälsar på i Tübingen). Till skillnad från München är Tübingen en stad som har kvar många äldre och vackra hus. Dessutom går en av huvudvägarna i Tübingen i en gammal vallgrav. Det är alltså mycket historia som är synlig i Tübingen, vilket jag tycker är väldigt kul och intressant att se!

Vi stannade på fika efter vår promenad upp på kullen!

Det kryllar av studenter i staden då en tredjedel av stadens invånare består av studenter. På lördagen gick vi också mer på julmarknaden, vilket blev en helt annan upplevelse eftersom vädret var mycket bättre än vad det var under fredagen. Vi hittade våfflor liknande de svenska (fast mycket fluffigare) som var jättegoda, och självklart drack vi Glühwein (liknar den svenska glöggen)!

Det var en fin helg, och jag hoppas att jag får träffa Irene snart igen nu när vi ändå bor så pass nära varandra under våra utbyten här i Tyskland!

Signe Stéen
Hej! Jag heter Signe Stéen och jag läser mitt tredje år på Civilingenjörsprogrammet Maskinteknik med en internationell inriktning inom tyska. Jag kommer under läsåret 2019/2020 att studera på Technische Universität München (TUM). Jag har studerat tyska i 1,5 år och tyska är nu det fjärde språket som jag lär mig. Här på bloggen kommer ni att kunna följa mina nyfunna erfarenheter av hur det är att studera utomlands på ett språk som jag så nyligen börjat lära mig, men ni kommer även att få följa med mig när jag lär mig mer om förbränningsmotorer och motorsportsteknik, samt utforskar den bayerska kulturen såklart!