Back to school!

Nu är jag tillbaka i München, och det kändes väldigt trevligt och roligt att vara på plats igen efter juluppehållet. I morgon börjar skolan igen och även den sista månaden innan tentamensperioden drar igång! München välkomnade mig med klarblå himmel och sol, vilket var underbart då de flesta dagarna under julen hemma i Sverige har varit väldigt grå.

Det är nu den mest spännande perioden av utbytet drar igång. Formelbilen i TUfast (TU Münchens Formula Student Team) har börjat att byggas, den första av två tentamensperioder börjar att närma sig, kandidatexamensarbetet är under de nästkommande veckorna dags att påbörja och dessutom hoppas jag på att få lite tid till att åka till Alperna för att åka lite skidor! Skidsäsongen är relativt lång i Alperna så någon vända måste man ju ha tid för när man är så nära bergen!

Jag landade i eftermiddags i ett soligt München!

Det är även några månader kvar av vintern, men förhoppningsvis kan jag få möta våren tidigt här nere i München, vilket gör studierna och välmåendet gott! Jag skulle nog säga att den tuffaste perioden under varje år alltid är under hösten (enligt mig). Sensommaren höll sig kvar långt in i oktober, men november och december brukar alltid kännas tunga. Som tur är, så är nu de månaderna passerade för den här gången, och jag kan nu blicka mot ljusare tider (härligt!).

Senare i veckan kommer lite mer uppdatering i TUfast-projektet!

Signe Stéen
Hej! Jag heter Signe Stéen och jag läser mitt tredje år på Civilingenjörsprogrammet Maskinteknik med en internationell inriktning inom tyska. Jag kommer under läsåret 2019/2020 att studera på Technische Universität München (TUM). Jag har studerat tyska i 1,5 år och tyska är nu det fjärde språket som jag lär mig. Här på bloggen kommer ni att kunna följa mina nyfunna erfarenheter av hur det är att studera utomlands på ett språk som jag så nyligen börjat lära mig, men ni kommer även att få följa med mig när jag lär mig mer om förbränningsmotorer och motorsportsteknik, samt utforskar den bayerska kulturen såklart!