Ett nytt namn och ett nytt land

Hej!

Välkommen till min blogg! Jag heter Jussi och pluggar till civilingenjör i medieteknik på KTH. Nej, jag är inte döpt efter varken Jussi Björling eller förrädaren Jussi i Bröderna Lejonhjärta, om det var det du tänkte på. Snarare är det så att jag är döpt efter min finske farfar som hette Jussi. Jag är nämligen halvfinsk eller sverigefinsk som det heter. Född och upp vuxen i Stockholmsförorterna Solna/Sundbyberg, två platser som alltid kommer ligga mig varmt om hjärtat. På den här bloggen kan du få följa mig på mitt utbyte VT20 i Danmark, på Danmarks Tekniske Universitet. Under den här våren kommer jag skriva om vardagen som utbytesstudent, hur kul det kan vara men också den tuffa sidan (om det finns en) och även om kulturskillnaderna mellan Danmark och Sverige. Sen kanske jag kommer skriva om något enstaka äventyr eller mysterium, beroende på vad som väntar i Danmark…

Mitt tåg ner till Köpenhamn drar iväg den 26e Januari och fram till dess tänkte jag mest skriva om de förberedelser man behöver tänka på inför ett utbyte. Hur går ansökan till? Hur funkar det att åka på utbyte om man har en partner? Vad ska man ta med sig för packning? Men kanske främst av allt, varför jag valde att åka till Danmark (det är ju nästan som Sverige). Hoppas du följer med på min resa och kommentera gärna om du har några frågor! 🙂

 

Jussi Kangas
Hej! Jag heter Jussi och pluggar mitt fjärde år till Civilingenjör i Medieteknik på KTH. Under vårterminen 2020 kommer jag att blogga från Danmark då jag ska på utbyte till DTU strax utanför Köpenhamn. På fritiden gillar jag att träna, klurar på olika problem (eller mysterium) och att laga mat. Även om Danmark är nära så finns det ingen brist på äventyr. På mitt utbyte kommer jag skriva om allt det DTU och Danmark har att erbjuda en utbytesstudent. Alltifrån bästa student lunchen på campus till danska studietekniker. Så följ mig på bloggen om du vill få en inblick i hur det är att vara utbytesstudent i ett annat nordiskt land!

En kommentar till “Ett nytt namn och ett nytt land”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *