Fighting Illini Basketboll

Här om dagen var jag på min första ”riktiga” basketbollmatch! University of Illinois at Urbana-Champaign är ju en väldigt stor skola som spelar i College Basketball-serien med alla andra stora amerikanska universitet. Stadion som dem spelade i låg 40min från där jag och mina kompisar bor, så vi tog det (inte så smarta) beslutet att gå dit i -15 gradig kyla. Det blåste så himla mycket – verkligen otrevligt. Jag blev SÅ CHOCKAD över hur stor stadion var och att det var så många människor där som skulle kolla på matchen. Jag tänkte att det mest skulle vara studenter där, och eftersom det fortfarande var jullov så skulle inte så många vara på matchen… men jag hade fel.

Stadion State Farm Center där basket spelas

Själva matchen var väldigt spännande då poängen var lika nästa hela tiden. Det var kul för unde varje time-out så hade de nån sorts underhållning på planen. Allt ifrån en t-shirtkanon som sköt t-shirts över stadion till barn som skulle ta på sig för stora kläder och cykla på en bana för att vinna gratis mackor. De hade också en stor grupp cheerleaders som både voltade, gjorde pyramider och hejade med sina pompoms. Det var verkligen en upplevelse så jag rekommenderar starkt att gå på en basketmatch om du någonsin är i USA.

UIUC mot Northwestern. UIUC alltså Fighting Illini vann!
Aleks Durowicz
Hej! Jag heter Aleks och läser mitt fjärde år på Civilingenjörsprogrammet Industriell Ekonomi med inriktningen Data. Jag kommer att spendera VT-2020 på University of Illinois at Urbana-Champaign, ett universitet med 50 tusen studenter! Att plugga i USA har varit min dröm sen högstadiet - så jag är supertaggad på att dela med mig av mina äventyr, vardagshändelser och det amerikanska studentlivet under mitt utbyte med dig!

2 reaktioner till “Fighting Illini Basketboll”

1. Hej!
    Jag är student som blivit antagen till University of Illinios at Urbana-Champaign till hösten 2020. Det är jättekul att läsa och följa din resa! Jag undrar om du skulle kunna berätta lite om hur och var du bor, och vad det kostar? Vad hade du för alternativ?
    Hoppas du får en bra studietermin!
    /Jenny