Första dagarna

De första dagarna i Urbana-Champaign har inkluderat mycket fix och event på en anordnad ”orientation” (som var en väldigt light version av KTHs mottagning). Första dagen fixade jag ett studentidkort. Med det kortet kan man åka gratis buss och komma in på alla events som hålls på skolan. Man kan också ladda kortet med pengar och använda på skolans cafeer, butiker och för att skriva ut papper. Jag fixade också ett amerikans telefonnummer och obegränsat med surf (även om det finns eduroam överallt på campus vill jag ha surf när jag reser). Jag behövde också checka in på universitet – alltså gå på en fysiskt registrering. Jag hade även ett möte med min handledare på dataskolan som ville kolla av om jag var nöjd med mina kurser (vilket jag är).

På ärenden i solen (bild av Jacob Korthenius)

Andra dagen började själva officiella mottagningen där vi fick massvis med information och rundturer runt campus samt ingenjörsbiblioteket. Universitetet är verkligen så himla stort. Bara ingenjörsskolan är gigantisk och då har detta universitet alla möjliga utbilningar förutom teknik.

Varje kväll har jag hängt med andra utbytesstudenter (men mest svenskar ärligt talat). Vi har varit på en lokal bar med business-studenter, festat på ett ”house party”, hade nachos- och hockeykväll och en filmkväll. En av kvällarna hade skolan anordnat en ”fun night” med bingo, karaoke, bowling och mat. Jag känner att då jag har är van med KTHs mottagningsevents var jag lite besviken då jag känner att de hade kunnat göra vissa saker lite bättre. Men det var ändå kul att hänga med andra utbytesstudenter och bowla lite.

Jag vid UIUCs Alma Mater staty (bild av Jacob Korthenius)

På tisdag börjar skolan. Ska bli spännande att se hur mina kurser är och träffa lite amerikaner!

Aleks Durowicz
Hej! Jag heter Aleks och läser mitt fjärde år på Civilingenjörsprogrammet Industriell Ekonomi med inriktningen Data. Jag kommer att spendera VT-2020 på University of Illinois at Urbana-Champaign, ett universitet med 50 tusen studenter! Att plugga i USA har varit min dröm sen högstadiet - så jag är supertaggad på att dela med mig av mina äventyr, vardagshändelser och det amerikanska studentlivet under mitt utbyte med dig!