TUfast – Uppdatering!

Halloj! Här i München börjar det närma sig den första av två tentamensperioder (knappt en månad kvar till första tentan) och det innebär också att det är fullt upp i TUfast-projektet som jag är med i (TU Münchens Formula Student team).

På grund av att det snart är tentamensperiod, så vill vi få klart så mycket som möjligt innan, eftersom de flesta kommer att vara upptagna i ungefär en månad med tentor (och kanske ännu mer). Just nu är vi i fullt sjå med att tillverka ritningar av våra konstruktioner, samt att kontakta och få tag på så många sponsorer som möjligt. Samtidigt ska även alla skruvar, muttrar, spårringar et cetera beställas och så det är många saker att tänka på!

Förutom alla delar som väntar på att bli tillverkade, så ska vi den 31 januari ha en quizdag, där ledningen för de olika Formula Student-tävlingarna (Ungern, Spanien, Österrike och sist men inte minst Tyskland) ska testa oss på reglementet. Om vi inte klarar frågorna, får vi inte delta i racingtävlingarna i sommar. Det gäller dessutom att svara så snabbt som möjligt på frågorna, då det även ger oss fördel på tävlingarna. Det kan alltså både bli jätteflipp, men också jätteflopp. Önska oss lycka till! 😀

Det är nu som den roliga delen av projektet börjar – bilen ska efter tentamensperioden börja byggas ihop, kolfiber ska lamineras och det är inte långt kvar tills man äntligen kommer att kunna se resultat på det man i höstas och i vintras har slitit med att designa och konstruera i CAD.

Visst hoppas man på att det blir lika goda resultat i år?! (Förra året vann TUfast fyra av de fyra tävlingar som man ställde upp i!) Källa: www.tufast.de

Signe Stéen
Hej! Jag heter Signe Stéen och jag läser mitt tredje år på Civilingenjörsprogrammet Maskinteknik med en internationell inriktning inom tyska. Jag kommer under läsåret 2019/2020 att studera på Technische Universität München (TUM). Jag har studerat tyska i 1,5 år och tyska är nu det fjärde språket som jag lär mig. Här på bloggen kommer ni att kunna följa mina nyfunna erfarenheter av hur det är att studera utomlands på ett språk som jag så nyligen börjat lära mig, men ni kommer även att få följa med mig när jag lär mig mer om förbränningsmotorer och motorsportsteknik, samt utforskar den bayerska kulturen såklart!