Hoppa till innehåll

Att simma med sköldpaddor utan att veta om det finns hajar

Hejsan!
Som ni säkert vet eller har redan hunnit planera, att plugga utomlands är ett bra sätt att resa runt och besöka unika platser (man ska givetvis inte glömma att plugga – Inga HP = Ingen Resa).

Det är exakt det jag gjorde de två senaste dagarna: Jag åkte till Lambai Island, en liten ö mellan Taiwan och Kina. Ön är känd runt världen för  dess koraller och mängden sköldpaddor som lever runt den. Vi var ett gäng på fyra, och körde faktiskt dit med scooter (en artikel om hur farligt det är att åka scooter i Taiwan kommer snart).

Resan till ön görs genom Scooter och Ferry
Bakom oss kan ni se VASE ROCK, en sten som jag tycker liknar mer en champignon än en vase, men men. Under den kunde vi simma med sköldpaddor, som väger upp till 100kg!

Där hittade vi tomma byar, då det var låg turistsäsong. Taiwaneserna tycker att 24 grader i luften och vattnet är för kallt för att bada och njuta av Lambai Island. Mina Finska och Norska kamrater höll inte helt med.  Vi köpte masker och dök på olika stränder. Vilken känsla att se sköldpaddor simma! Att åka till Lambai Island rekommenderar jag till alla utbytesstudenter som är i närheten.

Följande får ni några bilder från ön. Vi hörs snart!
/Victor

 

Vase rock
Secret Beach: Där födds flera tusen sköldpaddor varje år!
En lycklig jag
Victor Cardenas
Hej! Jag heter Victor Cardenas, välkomna på min blogg. Jag läser nu fjärde året på Industriell Ekonomi och ska på utbyte i Kaohshiung, Taiwan! Jag lovar att visa er så mycket jag kan :) Stay tuned!