Sjuk och bitter

Jag är sjuk och det suger. Jag blir alltid så stressad när jag är sjuk utomlands. Jag vet inte vilka mediciner som är bra, har ingen som kan pyssla om mig och jag vet inte riktigt hur det funkar med att gå till läkaren.

Jag har haft feber, täppt näsa, hosta och känt med helt slut i kroppen. Som tur är har jag en spritbutik precis bredvid huset jag bor i som roligt nog även säljer näsdukar, halstabletter och huvudvärkstabletter. Jag gick dit när jag började bli sjuk, men sen fick jag höra att man kan få ett gratis ”flu pack” på skolans vårdcentral…

Shopping från min runda till spritbutiken bredvid mig

I början av terminen betalade jag ju 3300kr för bland annat gratis sjukvård på skolan så när jag ändå behövde åka in till skolan för att hålla en obligatorisk presentation gick jag även till vårdcentralen. Jag fick prata med en sjuksköterska och fick ett paket med sju olika mediciner mot snuva, hosta/halsont och huvudvärk.

Gratis ”flu pack” från skolans vårdcentral

Jag fick frågan om jag ville träffa en läkare, men jag antog att han bara skulle ge min antibiotika, vilket jag inte vill ta, så jag skippade det. Viktigt att nämna är att man får en försäkring från KTH under sitt utbyte, så man behöver inte oroa sig över kostnader som kan uppstå när man är sjuk utomlands.

Så nu har jag mestadels varit hemma i några dagar. Jag har vilat, kollat på Gilmore Girls, druckit massvis med te och ätit frukt och glass. Jag blir också så känslosam när jag är sjuk. Jag har ringt min mamma och pojkvän upp till tre gånger per dag, gråtit lite och bara tyckt att allt är jobbigt. Dock så behöver jag inte oroa mig så mycket för skolan då jag inte har så mycket att göra – det är skönt.

Okej nu ska jag fortsätta kolla på Gilmore Girls!

Aleks Durowicz
Hej! Jag heter Aleks och läser mitt fjärde år på Civilingenjörsprogrammet Industriell Ekonomi med inriktningen Data. Jag kommer att spendera VT-2020 på University of Illinois at Urbana-Champaign, ett universitet med 50 tusen studenter! Att plugga i USA har varit min dröm sen högstadiet - så jag är supertaggad på att dela med mig av mina äventyr, vardagshändelser och det amerikanska studentlivet under mitt utbyte med dig!

En kommentar till “Sjuk och bitter”