Drake, tiger och Norrlands Guld

Hejsan!

Mycket har hänt sen senaste inlägget. Inget direkt pluggrelaterat dock: skolan är fortfarande stängt pga viruset nu ska ni tycka riktigt synd om mig ahah).

Har vadrant runt en stor den av Kaohsiung och skaffat massa vänner
Har ni någonsin varit i Asien så vet ni att många scootrar  kör runt i städerna. Kaohsiung är inget undantag: Det finns scootrar överallt! Jag har svårt att förstå hur trafiken funkar, vissa gator har sju filer och folk kör utan ordning. Själv har jag valt att använda tunnelbanesystemet som funkar riktigt bra. Jag har också hittat en fin sjö som blandar fin utsikt och kitesurfing.  Sjön heter Lotus Pond och har flera bryggor som leder till olika tempelbyggnader.

”The Dragon and Tiger pagoda”. Traditionen vill att om man kommer in genonm draken och går ut genom tiger så bli man av med otur.

Det råkar finnas en cool cabel parc bakom draken och tigern. Där kan man åka vattenskidor och kitesurf. Vi samlade ett gäng med två finländare, en norrman och två nederländare och åkte dit för att surfa. Vi är en fåtal utbytesstudenter som har kommit fram hittils, och börjar att bli bra vänner.

Än så länge är detta mitt favoritställe

Jag har också upptäcks skolans Campus. Nära havet, fylld av apor: Jag kommer att skriva ett helt artikel om Campuset i veckan.

Sist så har jag besökt Kaohsiungs IKEA för att köpa en klädhängare. Jag blev faktiskt ritkigt förvånad att de sålde svensk öl och cider (bl.a. norrlands guld) men serverade endast asiatisk mat i deras café.

Det var det för detta inlägg. Känner ni att det finns ett specifikt ämne (lokal mat, shopping, resor, kursval osv) som jag borde utforska, skriv gärna det i kommentarfältet!

Vi hörs!
/Victor

PS: Här får ni en karta som visar var de viktiga ställerna finns:

Victor Cardenas
Hej! Jag heter Victor Cardenas, välkomna på min blogg. Jag läser nu fjärde året på Industriell Ekonomi och ska på utbyte i Kaohshiung, Taiwan! Jag lovar att visa er så mycket jag kan :) Stay tuned!