Första inlägget inför äventyret i Sydafrika!

Hej!

Kul att ni har hittat hit! Snart är det min tur att få dela med mig av min tid i Kapstaden, Sydafrika. De kommande tre månaderna kommer jag att skriva om min fältstudie som jag gör via MFS och även om livet runt omkring. Det kommer att bli riktigt spännande! Sydafrika är ett enormt kontrastfyllt land där invånarna och miljöerna är präglade av apartheid och dess orätttvisor, samtidigt som stora delar av landet omsluts av en oskyldigt vacker natur.

Bakom skärmen har ni mig, Sofia, som läser sista terminen på civilingenjörsprogrammet Design och Produktframtagning med inriktning Innovationsledning. Under mina senaste år på KTH har nyfikenheten för hur teknik och innovation kan tillämpas för att främja hållbar utveckling vuxit. Jag har även en tro på att entreprenörskap utgör en viktig faktor i denna transformation.

Med denna bakgrund så bestämde jag mig för att utföra en fältstudie på en innovationshub i Kapstaden, Sydafrika. Där kommer jag att undersöka hur man kan hjälpa start-ups att skala upp, speciellt när behovet av hållbara och resurseffektiva lösningar och tillvägagångssätt är stort.

Jag hoppas att det blir intressant och inspirerande läsning för dig som funderar på att göra MFS eller bara allmänt nyfiken på min resa i Sydafrika!

Hörs snart!

Kram, Sofia

Sofia Johnsson
Hej! Jag heter Sofia Johnsson och läser mitt sista år på civilingenjörsprogrammet Design och Produktframtagning med inriktning Innovationsledning och Produktutveckling. Denna vårtermin skriver jag mitt examensarbete i Kapstaden, Sydafrika, där jag kommer att utföra en fältstudie via MFS (Minor Field Studies). I min blogg får ni följa med under mitt arbete på Solution Space, en Innovationshub belägen i en utav kåkstäderna här, som är ämnad att stötta och rådgiva entreprenörer i socioekonomiska utsatta områden. Ni kommer även få ta del av den vackra natur och den rika kultur Sydafrika erbjuder, samt en och annan morgonjogg längs Atlantkusten. Enjoy!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *