Morgonjogg längs Sea Point Promenade

Hej!

Känslan att resa och upptäcka nya platser själv är speciell, det pirrar i magen nästan efter varje ny gata man sätter sin fot på. Friheten och ovetandet gör mig påmind om när man som barn var ute på egna små äventyr (bara jag..? hah), utan att veta vart man var på väg och bara nuet spelade roll.

Det absolut bästa sättet att upptäcka en ny plats på (om staden man befinner sig i nu tillåter) är genom att jogga eller cykla igenom den, enligt mig. Så första morgonen här i Kapstaden drog jag på mig joggingskorna och sprang ner till strandpromenaden längs Sea Point. Det är en väldigt populär och plan löptur som sträcker sig 11 km längs de fina stränderna här i Kapstaden. Det är skönt att vara uppe tidigt såhär års då det blir väldigt varmt under dagen!

Sea Point Promenade

Vad är det med hav och berg som får en att förundras varje gång? Det, i kombination med adrenalinet från träningen är oslagbar för mig! Om man vill vara riktigt hard core kan man avsluta med en grön smoothie på Scheckter’s RAW precis ovanför strandpromenaden(men vem gillar egentligen gröna smoothies!?)

Nästa vecka får ni föjla med mig till kåkstaden Philippi Village, det ska bli riktigt spännande!

Kram Sofia

Sofia Johnsson
Hej! Jag heter Sofia Johnsson och läser mitt sista år på civilingenjörsprogrammet Design och Produktframtagning med inriktning Innovationsledning och Produktutveckling. Denna vårtermin skriver jag mitt examensarbete i Kapstaden, Sydafrika, där jag kommer att utföra en fältstudie via MFS (Minor Field Studies). I min blogg får ni följa med under mitt arbete på Solution Space, en Innovationshub belägen i en utav kåkstäderna här, som är ämnad att stötta och rådgiva entreprenörer i socioekonomiska utsatta områden. Ni kommer även få ta del av den vackra natur och den rika kultur Sydafrika erbjuder, samt en och annan morgonjogg längs Atlantkusten. Enjoy!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *