PFantasyDome

Svetten rann ner för min panna samtidigt som mina fingrar flög över tangentbordet. Det duggade utomhus. Jag kände hur ett ångestmoln närmade sig inom mig. Det var 1 timme kvar till inlämning och jag hade 10 funktioner kvar att programmera. Jag hade ingen tid att förlora. Jag deklarerade funktion efter funktion som en oerfaren kofösare fångar kor, med ett lasso i en ödslig prärie. Det var både vilt och klumpigt med en total avsaknad av elegans. Klockan tickade på. Jag kände lukten av min egen svett. Men någonstans långt inom mig visste jag att detta ändå var lite härligt.

Senaste veckorna här på DTU har vart helt fullproppade med plugg. På KTH brukar jag lägga ner ca 30-35 timmar i veckan i snitt på studier men här på DTU har det hittills vart 40-45 timmar. Alltså heltids studier på riktigt. Men även om det har varit mycket plugg så har de även vart mycket bra häng. När jag pluggar hårt blir de viktigare för mig att kunna koppla av när jag väl är ledig. På DTU finns en sällskapspelsklubb som heter PFantasyDome vilket är ett perfekt ställe att koppla av på. De träffas varje måndagkväll och de är väldigt nördigt men också väldigt kul. De har över hundra sällskapspel att välja mellan och det är helt gratis att vara med.

En del av sällskapspelen på PFantasyDome

Tidigare har jag inte spelat så mycket brädspel men sen jag började gå på spelkvällarna har jag fått testa på väldigt olika spel. En favorit hittills är Secret Hitler som är lite Maffia liknande där alla spelarna spelar olika roller i det tyska parlamentet. Senast jag var på PFantaysDome körde jag Ticket to Ride vilket går ut på att bygga tågrälser över Amerika. Den som bygger längst och klarar flest uppdrag vinner. Rätt annorlunda från Secret Hitler men också riktigt kul. Ett spel jag skulle vilja testa är Terraforming Mars som är ett strategispel som går ut på att kolonialisera Mars. En bekant till mig berättade att det tog 5 timmar att klara spelet, så det är inget man startar lättvindigt.

Terraforming Mars

Några av mina kompisar är i samma sitts som mig pluggmässigt. Det pluggar mycket men hittar även på roliga aktiviteter när de väl är lediga. Medans några andra av mina kompisar verkar ha det superlugnt. Deras utbyte är som en semester från skolan. Personligen skulle jag inte vilja slappa helt på ett utbyte. Dels för att jag har en stor kunskaps törst, men även för att ledigheten smakar sötare när jag känner att jag förtjänat den.

Jussi Kangas
Hej! Jag heter Jussi och pluggar mitt fjärde år till Civilingenjör i Medieteknik på KTH. Under vårterminen 2020 kommer jag att blogga från Danmark då jag ska på utbyte till DTU strax utanför Köpenhamn. På fritiden gillar jag att träna, klurar på olika problem (eller mysterium) och att laga mat. Även om Danmark är nära så finns det ingen brist på äventyr. På mitt utbyte kommer jag skriva om allt det DTU och Danmark har att erbjuda en utbytesstudent. Alltifrån bästa student lunchen på campus till danska studietekniker. Så följ mig på bloggen om du vill få en inblick i hur det är att vara utbytesstudent i ett annat nordiskt land!