Resor inom USA

I mitt förra inlägg skrev jag om hur jag har varit sjuk den senaste veckan… Jag har därför spenderat mycket tid framför datorn. Jag passade på att boka några resor till familj/vänner och resor med min kompis och pojkvän som kommer och hälsar på snart.

Min klasskompis Oscar ska komma och hälsa på redan nästa vecka, innan han åker vidare till Chile där han ska på utbyte. Vi ska spendera fyra dagar i Chicago och sen en vecka i Urbana-Champaign. Några dagar efter att Oscar åker kommer min pojkvän Daniel på besök. Vi ska under springbreak spendera fem dagar i Chicago och två dagar i Indianapolis. Sen ska han stanna kvar tills hans utbyte i Berlin börjar i april. Chicago är verkligen min favoritstad så ser så mycket fram emot att få spendera tid där.

Bild från mitt senaste besök i Chicago sommaren 2017

Vidare har jag bokat två resor för att hälsa på min familj och vänner här i USA. Jag ska under påsken hälsa på familjen jag bodde hos under mitt utbytesår i gymnasiet, samt min kompis i Wisconsin. Ska bli kul att blogga då – då jag kommer få hänga med ”riktiga amerikaner”! Jag ska också hälsa på min kompis som doktorerar i Los Angeles. Vi träffades också under gymnasiet i Wisconsin. Ska bli så härligt med värme och palmer i LA!

Mina inplanerade resor!

Som ni ser så har jag bokat många bussresor. Greyhound är ett bussföretag där jag har bokat mestadels av mina resor. De har känns smidiga och enkla att boka/betala, förutom att man måste ha papperskopior på bussbiljetterna. Dock får vi väl se efter jag faktiskt gör resorna… Resorna till och från Chicago bokade jag genom Peoria Charter. Jag använde Expedia för att boka, den smidigaste och billigaste, flygresan till Los Angeles. Först tänkte jag boka boende i Chicago genom Airbnb, men hittade ett hyfsat billigt hotell i centrum. Det var svårt att hitta centrala Airbnb som inte var jättedyra, samt rimliga och tillgängliga Airbnb längre ut från centrum. I Indianapolis var hotellen ganska billiga (990kr för två nätter för två personer inklusive frukost) så vi bokade det.

Sammanfattningsvis, så är jag bara så glad över alla inplanerade resor – så jag var tvungen att dela med mig! Jag tror att många studenter, som jag, som är på utbyte försöker passa på att resa så mycket som möjligt för att verkligen uppleva sitt värdland. Jag tänker att de studenter som ska till USA, och kanske till och med UIUC, kan få lite tips på hur man kan resa runt här… eller bra tips om du bara är suger på semestra i USA.

//en lite mindre sjuk och bitter Aleks

2 reaktioner till “Resor inom USA”

1. Hehe ne blir inte Madison. Min kompis som bodde där är han som bor i LA nu 🙂

Kommentarer inaktiverade.