Touch Down Cape Town!

Hälsningar från Sydafrika!

Det kändes väldigt skönt att äntligen få stiga ut ur planet här i Kapstaden efter en hektisk sista vecka hemma. Resfebern dagarna innan avresa var minst sagt påtaglig, bland annat så hade jag en sån där klassisk dröm när man missar planet och glömmer resväskan haha. Dirket efter landning välkomnades jag av feberkontroll för Coronaviruset (!?) för att sedan stiga ut och omfamnas av  Sydafrikas härliga värme. Jag tänkte summera det jag hann med innan avresa. Ett tips till dig som ska åka iväg är att planera och prioritera nödvändiga aktiviteter minst 2 veckor innan, samt lägg gärna på lite tidsmarginal då oväntade saker kan dyka upp.

Mina Att göra – två veckorna innan avresa:
 1. Sidas obligatoriska MFS kurs i Härnösand
 2. Förberedande intervjuer i Sverige samt bokat in några intervjuer i Sydafrika
 3. Mailkontakt med handledare i mottagarlandet för att planera första träffen
 4. Seminarium med klassen där alla fick presentera sina planerade arbeten
 5. Försäkringspapper och annan underskrift av handledare
 6. Min sista vaccination. För Sydafrika rekommenderades endast Hepatit A och B men vid speciella omständigheter kan du behöva vaccin mot gula febern och tuberkulos.
 7. Packat och kompleteringshandlat. Det går att köpa i princip allt i Kapstaden så det är inte hela världen om jag glömmer något.
 8. Present till handledare. Jag köpte bland annat KTHs egenodlade honung från KTH Entré.
 9. Sökt lite jobb och utfört logiska tester inför höstterminen
 10. Flyttat ut ur lägenheten som jag kommer att hyra ut under tiden
 11. Överrensstämmelser med kontaktperson för boende och resa från flygplatsen
 12. Sist men inte minst – Kvalitetstid med vänner och familj!
Karta över Afrika. Källa: Google Maps

Ha det bra så länge!

Kram Sofia

Sofia Johnsson
Hej! Jag heter Sofia Johnsson och läser mitt sista år på civilingenjörsprogrammet Design och Produktframtagning med inriktning Innovationsledning och Produktutveckling. Denna vårtermin skriver jag mitt examensarbete i Kapstaden, Sydafrika, där jag kommer att utföra en fältstudie via MFS (Minor Field Studies). I min blogg får ni följa med under mitt arbete på Solution Space, en Innovationshub belägen i en utav kåkstäderna här, som är ämnad att stötta och rådgiva entreprenörer i socioekonomiska utsatta områden. Ni kommer även få ta del av den vackra natur och den rika kultur Sydafrika erbjuder, samt en och annan morgonjogg längs Atlantkusten. Enjoy!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *