TUMi – Ett perfekt sätt att träffa nya vänner!

ESN TUMi (Erasmus Student Network – TUM International) är den internationella gruppen på TU München, som anordnar allt från brädspelskvällar till resor till Alperna! Det är en grupp som man kan träffa andra som exempelvis gör Erasmus (alltså som i vanliga fall studerar på ett universitet i Europa och gör ett utbytesår inom Europa), men även studenter från alla möjliga delar av världen (att de tillhör det officiella Erasmusnätverket är lite missvisande – för här deltar inte enbart europeiska studenter). Det är också TUMi som anordnar Buddyprogrammet.

Vad gör TUMi?

Jag har i tidigare inlägg berättat om olika aktiviteter som jag har deltagit i under hösten. Jag har varit med på aktiviteterna Campus Garching Tour, BMW Werk, Erdinger Bryggeri, Koncentrationslägret utanför Dachau, Allianz Arena Tour (FC Bayern Münchens hemmaplan) samt även München Airport – Behind the Scenes (kommer ett inlägg om det så småningom också). TUMi anordnar ungefär 200 event varje termin, och redan här visar det på vilken stor variation de har på aktiviteter: allt från rundvandring på ett av universitetets Campus till Flygplatssightseeing!

På Erdinger Bryggeri! Bildkälla: Erdinger Bryggeris hemsida

Utöver de jag nämnde ovan, så anordnar TUMi lite mer vardagliga träffar som inte behöver kosta pengar – som exempelvis brädspelskvällar, knytkalaskvällar (så kallade Länderabend med olika matkultursteman), fester och idrottsaktiviteter. Om du gillar äventyr brukar även vandringar i Alperna anordnas (som också är väldigt populära), men även skidåkning nu under vinterhalvåret! Det händer också att man samlar ihop ett gäng och åker till exempelvis Berlin eller Wien, och om du gillar bartending, så brukar de hålla i en av barerna under Sydtysklands största studentfest; ESP.

Kvällsbild på Allianz Arena – FC Bayern Münchens hemmaarena!

Buddyprogram

I början av varje termin skickas ett mejl ut till alla nya, internationella studenter på TU München. I det mejlet kan du anmäla dig till TUMis Buddyprogram, vilket innebär att du får en Buddy (mentor) som kan hjälpa dig att bli lite mer varm i kläderna på Campus. Det kan ibland kännas skönt att ha en kontaktperson på universitetet som också är en student, och inte en anställd. Det är kravlöst och kan vara bra att registrera sig på när man är ny på ett universitet! 🙂

Utanför BMWfabriken!

Det finns helt enkelt något som passar alla, och det är även väldigt bra tillfällen för att träffa nya vänner! Här hittar du till TUMis hemsida, men de har även en Facebookgrupp och ett Instagramkonto.

Våga testa, det är jättekul!

Signe Stéen
Hej! Jag heter Signe Stéen och jag läser mitt tredje år på Civilingenjörsprogrammet Maskinteknik med en internationell inriktning inom tyska. Jag kommer under läsåret 2019/2020 att studera på Technische Universität München (TUM). Jag har studerat tyska i 1,5 år och tyska är nu det fjärde språket som jag lär mig. Här på bloggen kommer ni att kunna följa mina nyfunna erfarenheter av hur det är att studera utomlands på ett språk som jag så nyligen börjat lära mig, men ni kommer även att få följa med mig när jag lär mig mer om förbränningsmotorer och motorsportsteknik, samt utforskar den bayerska kulturen såklart!

En kommentar till “TUMi – Ett perfekt sätt att träffa nya vänner!”

Kommentarer inaktiverade.