En helg i Kenting National Parc: Höjdpunkten på Utbytet hittils

Hej allihopa!
Jag hoppas att ni mår bra och tar hand om er. Här börjat läget bli sämre, antalet nyinfekterade har helt plötsligt ökat förra veckan. Skolan har varnat att den skulle kunna stänga när som helst: Vilket innebär online kurser.

En del studenter har åkt hem för att ta hand om deras familjer, bland annat några tyskar och nederländare jag hade blivit bra vän med. Vi som är kvar försöker hålla en positiv vibe!  Nu i helgen har vi besökt Kenting, Taiwans mest kända nationalpark. Jag har fortfarande svårt att landa från hur fint det var.

En liten disclaimer med det som kommer nu: Meningen med mitt blogg är ej att skryta om hur bra jag har det jämfört med er. Jag är medveten om att många av er är fastna hemma, och lider med er. Jag hoppas bara att det kan hjälpa er att se fram emot era utbyte ännu mer! Oavsett var ni åker kommer ni att ha det bra, jag lovar.

Vad är Kenting?

Kenting National Parc är Taiwans äldsta och sydligaste nationalpark. Den är känd för sitt tropiska klimat, fina berg och stränder. Den är en av Taiwans mest populära turistmålen med drygt 6 miljoner besökare per år.

Att köra till Kenting: All gas no brakes

Vi klarade det på 1h15 med scooter, men måste erkänna att vi inte respekterade hastighetsgränsen… Gör inte som oss: Var försiktiga! Man är mer sårbar på en scooter.
Vi körde så hestigt att Sander (från Bergen, Norge) tog sönder hans avgasrör. Här stoppar vi vid ett Garage, vi fick den lagade för fritt! Ägaren var så glad att kunna hjälpa oss.

Vad kan man göra där under en helg? 

Bada, sola, Hike:a, Sightsee:a och festa!  Vi var trettio studenter som åkte dit, vissa körde scooter och andra tog bussen (vilket funkar också bra!). Vi blev en grupp bestående av ungefär tjugo fransmän, sex norrmänn, två finländare en tysk och jag. Det krävdes några öl innan att få fransmännen att prata med oss på engelska: Jag lovar dock att de alltid visar sig vara trevliga om de får chansen att visa det!

Lena (tyskland), Sander (Norge), Kim (Åland), jag och Tuva (Norge).
Utsikten vi tog oss dit för. Har inga ord för att beskriva känslan man får när man sitter vid klippan. Det var helt magiskt.

Det var det jag gjorde under helget. Nu är jag tillbaka i skolan och har en lektion i e-commerce. Lektionerna liknar mycket de i Sverige (kraven kan vara lite lägre dock). Jag kommer snart att skriva en artikel om maten i Taiwan, jag behöver dock ta några fler #Instalicious bilder på mat innan dess. Jag ska nog be om lite hjälp för det, jag äter oftast maten innan att tänka på att ta en bild på den.

Återkommer snart,
Ta hand om er.
//Victor

Victor Cardenas
Hej! Jag heter Victor Cardenas, välkomna på min blogg. Jag läser nu fjärde året på Industriell Ekonomi och ska på utbyte i Kaohshiung, Taiwan! Jag lovar att visa er så mycket jag kan :) Stay tuned!