Endorfiner och kallsupar – Surfing i Kapstaden

Hej!

På min Bucket List över saker jag vill göra i livet så har surfing legat högt upp. Kapstaden är ett utav världens bästa ställen för surfare och speciellt kite-surfare. Så jag är väldigt glad att jag tog mig tid att testa nu när jag är här. Staden omsluts av Indiska Oceanen i öst och Atlanten i väst och stränderna tar aldrig slut. Det finns därför vågor för alla, från nybörjare till världsmästare. Jag och Stella tog en privat nybörjarlektion på 2h för ca 300 kr och då ingick bräda och våtdräkt. Vi surfade vid Big Bay som är en populär destination på västkusten. Ett annat omtalat ställe är Muizenberg i öst, som vi antagligen kommer testa nästa gång.

Big Bay (Bloubergstrand)

Jäklar vad kul det var! Och det var inte så svårt som jag trott (kom upp på brädan efter tredje försöket). Jämfört med kite-surfing som jag testat två gånger utan att lyckats komma upp.

Glada och trötta efter vår första lektion

Att tänka på när man surfar i Kapstaden:

  1. Det finns hajar här, så det gäller att vara uppmärksam på vilka områden som är säkra. Samtidigt så är bevakningen av hajar bra så det finns dagliga uppdateringar och vägledning.
  2. Vattnet är kkkallt! Det var ca 10 grader, så på med våtdräkt. Jag är väldigt frusen av mig och när man som nybörjare spenderar mestadels av tiden i vatten och inte på brädan hehe så var det aningen plågsamt. Våtdräkten hjälpte mycket men mina fötter nästan domna då jag inte hade några ”skor”.
  3. Vädret och vindarna kan snabbt försändras. Det kan bli riktigt höga vågor så var inte för naiv!

Det var en skräckblandad förtjusning med adrenalin och många kallsupar. Väldigt kul att bara bada i vågorna också haha!

Kram Sofia

Sofia Johnsson
Hej! Jag heter Sofia Johnsson och läser mitt sista år på civilingenjörsprogrammet Design och Produktframtagning med inriktning Innovationsledning och Produktutveckling. Denna vårtermin skriver jag mitt examensarbete i Kapstaden, Sydafrika, där jag kommer att utföra en fältstudie via MFS (Minor Field Studies). I min blogg får ni följa med under mitt arbete på Solution Space, en Innovationshub belägen i en utav kåkstäderna här, som är ämnad att stötta och rådgiva entreprenörer i socioekonomiska utsatta områden. Ni kommer även få ta del av den vackra natur och den rika kultur Sydafrika erbjuder, samt en och annan morgonjogg längs Atlantkusten. Enjoy!

2 reaktioner till “Endorfiner och kallsupar – Surfing i Kapstaden”

  1. Åhh jag bodde Precis vid Bloubergstand när jag va på MFS där! Surfade några gånger – så himla kallt!

  2. Vet inte vad som är läskigast, hajarna eller de höga vågorna. Ni är inte kloka men det ser friskt och härligt ut i varje fall.

Kommentarer inaktiverade.