Första dagen på Graduate School of Business i Waterfront

Hej!

Ville nästan gråta och skratta på en och samma gång. Under min första vecka i stan har jag både lyckats åka fel med bussen två gånger och tappat bort mig med urladdad mobil. Det hör väl till när man är ny i en storstad och aningen ivrig på att göra sig hemmastadd.

Förutom att jag är i kåkstaden och intervjuar entreprenörer som sitter på innovationshubben så jobbar jag även på det universitet som startade hubben. University of Cape Town – Graduate School of Business, är ett utav Afrikas bästa universitet inom business och management och känt för dess kunskap inom social innovation, hållbarhet och emergent markets. Här sitter jag framförallt för att kunna skriva på min uppsats och ha vissa online-intervjuer. Jag trivs att sitta i tysta miljöer och jobba så därför är skolans svala bibliotek perfekt! Jag har även träffat några andra mastersstudenter och forskare här inom mitt område, vilket gör att jag kunnat utbyta kontakter och tankar.

University of Cape Town – Graduate School of Business

Nära Universitetet ligger det populära turistområdet Waterfront där det finns mängder av lunchrestauranger. Jag köper de flesta luncher på V&A Food Market som erbjuder en mängd olika maträtter från världens alla hörn till bra pris (ca 30-60 kr).

Lunch vid Waterfront

Hörs snart igen!

Kram Sofia

Sofia Johnsson
Hej! Jag heter Sofia Johnsson och läser mitt sista år på civilingenjörsprogrammet Design och Produktframtagning med inriktning Innovationsledning och Produktutveckling. Denna vårtermin skriver jag mitt examensarbete i Kapstaden, Sydafrika, där jag kommer att utföra en fältstudie via MFS (Minor Field Studies). I min blogg får ni följa med under mitt arbete på Solution Space, en Innovationshub belägen i en utav kåkstäderna här, som är ämnad att stötta och rådgiva entreprenörer i socioekonomiska utsatta områden. Ni kommer även få ta del av den vackra natur och den rika kultur Sydafrika erbjuder, samt en och annan morgonjogg längs Atlantkusten. Enjoy!