Hej då USA

Jag ska tyvärr avbryta mitt utbyte och åka hem till Sverige på grund av allt som har hänt med Covid-19.

University of Illinois at Urbana-Champaign har helt stängt och resten av terminen kommer att vara online. De rekommenderade alla utbytesstudenter att åka hem, vilket de flesta har gjort. Alla mina närmaste vänner åkte förra veckan. Allt, som kaféer, restauranger, barer och gym, har stängt då staden kretsar kring universitetet. Illinios var även den andra staten i USA som la en ”stay at home notice”, vilket betyder att man inte får gå ut förutom för att göra viktiga saker som att handla. Det finns då lite för mig kvar att göra i Urbana-Champaign så jag har beslutat att åka hem till Sverige på söndag.

Detta gör mig såklart jätteledsen, då jag har drömt om att plugga på ett amerikanskt universitet sen högstadiet. Jag såg verkligen fram emot att få uppleva USA längre än jag fick. Jag skulle ju också åka till Wisconsin och LA, samt resa när mina föräldrar skulle komma och hälsa på i maj, vilket då inte blir av. Även om jag är bitter över detta så är jag glad över alla vänner jag har träffat här och allt jag har fått uppleva. Jag har verkligen haft det riktigt bra här. Jag är så nöjd över mina 2,5 månader i USA.

Denna vecka kommer jag mestadels spendera i huset jag bor i. Tre av mina house mates åkte hem under Spring Break, så vi är endast tre personer kvar i huset (plus min pojkvän som är och hälsar på). Det är ganska tomt men vi gör det bästa av situationen. Vi lagar mat, pluggar, kollar på film och bara chillar tillsammans. Ganska avslappnande och mysigt ändå.

Jag kommer att fortsätta blogga april ut och posta mer om USA och University of Illinois at Urbana-Champaign så fortsätt följa!

Aleks Durowicz
Hej! Jag heter Aleks och läser mitt fjärde år på Civilingenjörsprogrammet Industriell Ekonomi med inriktningen Data. Jag kommer att spendera VT-2020 på University of Illinois at Urbana-Champaign, ett universitet med 50 tusen studenter! Att plugga i USA har varit min dröm sen högstadiet - så jag är supertaggad på att dela med mig av mina äventyr, vardagshändelser och det amerikanska studentlivet under mitt utbyte med dig!

3 reaktioner till “Hej då USA”

1. Hej,
    Så tråkigt att din termin avbrutits. Jag skulle åkt till UIUC till hösten men fick precis besked att det ställs in. Jag har skrivit kontrakt med samma bostadsförmedlare som du, RoundHouseTable, och tänkte fråga dig hur det blev för dig med kontraktet nu när du va tvungen att åka hem tidigare pga Covid-19? Är du fortfarande betalningsskyldig för resterande månader?

2. Jag hade redan betalat april- och majhyran så jag betalade allt jag skulle. Jag ska ju få min deposition tillbaka men de svarar inte på mina meddelanden… Så ja jag gjorde det men vissa gjorde inte det och de kan inte gör nått direkt.

Om jag va du skulle jag definitivt inte betala dem nått. Depositionen och majhyran om du redan betalat dem kanske det blir svårt att få dem tillbaks om de ghostar dig. Men jag skulle definitivt inte betala dem mer. Asså de kan inte göra nått.

Supertråkigt att det inte blev nått fö dig! Jag hoppas att du kan åka på utbyte ändå nån gång!

Kommentarer inaktiverade.