Scooterolycka

Jag ramlade från min scooter! Jag tar allvarliga slutsatser från min otur och är glad att det inte blev värre än några sår. Men låt mig förklara från början.

Igår bestämde vi oss att åka till ett vattenfall vid centrala Taiwan. Vi åkte från Kaohsiung och körde drygt 90 km in i landet. Där fick vi tyvärr upptäcka att det ej fanns vatten kvar vid flodarna (det är egentligen principen med ”dry season”) men men, vi fick ändå köra på bergsvägar! Landskapet var helt fantastiskt:

Berg och djungel! Första gången jag ser något liknande. Allt var perfekt förutom vägarna, jag återkommer senare med detta.
Vi körde förbi denna gigantiska koppar-Buddhan av en slump!
Kim, Lena, Patrik, jag och Jasmin! Det är viktigt att skaffa bra vänner när man är utomlands. Det bidrar till att ändå känna sig hemma när man vaknar!

*Dramatisk musik*

Några hundra meter efter att ha stannat vid Buddhan så mötte jag mitt öde: en grop med grus.

Fattade ingenting, framhjulet bara flög iväg. Som tur ramlade jag hyfsat ”okej” och slog ej huvudet. Dock skapade jag hela vänster sida på scootern och mig själv… Jag tog dessutom sönder min dyra kamera, ledsen om bilderna blir lite sämre framöver men jag kommer behöva ta de med min mobiltelefon.
Tur att jag inte reste ensam! Som ni ser på bilden har jag korta shorts på mig: Största misstaget!  Det är bekvämt att köra utan långa byxor men riktigt farligt. Framöver kommer de  flesta studenterna klä på sig ordentligt innan de kör.
I och med att vi körde i mitten av ingenstans så var det svårt att få hjälp. Efter olyckan körde vi till en liten by (12 km bort) och bad om hjälp vid polisstationen. Återigen: Folk är riktigt hjälpsamma här i Taiwan. Polischefen ringde en ambulans och så fick jag bandage! Är riktigt tacksam, efter det var jag ”back on track” och kunde köra tillbaka till Kaohsiung (80km).
En liten minnesbild!

Vad händer nu?

Blir svårt att Duscha :,)

Nu ska jag se ut som en mumie i minst en vecka, och kommer inte kunna bada i två veckor. Idag fick jag byta bandage med hjälp av en av skolans sjuksköterskor och imorgon kommer jag träffa en läkare för att få antibiotika. Det hade kunnat vara mycket värre, är glad över att kunna gå.
Utöver detta måste jag laga min scooter (jag hyr den) på egen kostnad och köpa en ny kamera. Jag hoppas att utbytesförsärkningen jag har genom KTH kan hjälpa mig med att täcka kostnaderna  (här lämnar jag en hint).
Jag nämnde i en tidigare artikel att man ska ha jacka och byxor när man kör: Här är det bekräftat. Igår var ett av de få undantagen jag drog på den regel, och nu vet ni hur det kan bli. Jag kommer bära jeansjacka och jeansbyxor i framtiden! Det är också viktigt att hålla utkik efter liknande grusgropar på vägen, de är farliga.

Jag hoppas att jag inte skrämmer någon av er från att hyra scooter i Asien. Hade jag haft passande kläder hade jag knappt skadat mig. Scooter är riktigt smidigt, jag tänker fortsätta köra min!

Återkommer i veckan med en artikel om mat i Taiwan! ^^
Ta hand om er,
//Victor

Victor Cardenas
Hej! Jag heter Victor Cardenas, välkomna på min blogg. Jag läser nu fjärde året på Industriell Ekonomi och ska på utbyte i Kaohshiung, Taiwan! Jag lovar att visa er så mycket jag kan :) Stay tuned!