Fredag och sydafrikansk kultur

Hej!

Det har visat sig att något av det som invånarna i trångbebodda Philippi önskar sig mest är gemensamma och säkra ställen att umgås på, så som restauranger, sportanläggningar, parker etc. En startup här skapade då en musikshow i kombination med en artistagentur vars syfte är att hitta och utveckla talanger i kåkstäderna och samtidigt hålla en fredagsshow för alla som vill komma och titta.

Här fick jag verkligen ta del av den Sydafrikanska kulturen. Detta var min absoluta favoritdag i veckan!

Efter showen stannar ofta artisterna och de som jobbar med showen kvar för skönt häng med spontan dans och sång
Stella, hon jobbar framförallt med marknadsföring och kontakten med artisterna

När man anordnar event eller ska göra någon form av affär och marknadsföring i områden som är mer eller mindre informella måste man använda sig av helt annorlunda metoder. Det är även avgörande att förstå sig på den kontext man befinner sig i och på vilket sätt invånarna interagerar med varandra. Här i Philippi har t.ex. inte alla telefoner och har man det så är tillgång till data väldigt begränsad. Detta leder till att ”word of mouth” är avgörande för att sprida information. Därmed kan denna fredagsshow ses som ett sätt att visa upp de artister som finns i kåkstäderna och skapa förebilder, då de annars skulle ha väldigt svårt att bli igenkända.

Hoppas ni får en härlig helg!

Kram Sofia

Sofia Johnsson
Hej! Jag heter Sofia Johnsson och läser mitt sista år på civilingenjörsprogrammet Design och Produktframtagning med inriktning Innovationsledning och Produktutveckling. Denna vårtermin skriver jag mitt examensarbete i Kapstaden, Sydafrika, där jag kommer att utföra en fältstudie via MFS (Minor Field Studies). I min blogg får ni följa med under mitt arbete på Solution Space, en Innovationshub belägen i en utav kåkstäderna här, som är ämnad att stötta och rådgiva entreprenörer i socioekonomiska utsatta områden. Ni kommer även få ta del av den vackra natur och den rika kultur Sydafrika erbjuder, samt en och annan morgonjogg längs Atlantkusten. Enjoy!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *