UIUC Campus

University of Illinois är ett superstort universitet med över 50 tusen studenter på campuset i Urbana-Champaign. Detta gör att själva campuset sträcker sig kilometer. Det kan ta 40 minuter att gå från den ena till den andra sidan av skolan. Dock har UIUC tänkt till och klustrat liknande avdelningar tillsammans. Därför ligger alla byggnader som är relevanta till ingenjörsstudenter nära varandra. Jag behövde maximalt gå 5 minuter mellan mina lektioner och hade turen att ha ingenjörsklustret närmast till där jag bodde. Det tog mig 20 minuter att gå till skolan. Här är några byggnader jag gick förbi nästan varje dag:

Jag spenderade mycket tid i Engineering Hall då jag hade mina lektioner i Technological Entrepreneurship där två gånger i veckan. Lektionerna var riktigt långa så jag laddade alltid upp med en stor kaffe från Cirkle K. Engineering Hall var den första byggnaden som byggdes för ingenjörsstudenter 1894 men används nu mestadels av ingenjörsskolans administrativ personal samt har några små klassrum och datorsalar.

Det finns flertal bibliotek på campus men ingenjörsbibblan (Grainger) är definitivt störst. Grainger Library är USAs största ingenjörsbibliotek och består av fem våningar som är jättestora till ytan. Till exempel rymmer andra och tredje våningen 1254 studenter. Jag satt nästan aldrig på biblan då jag inte behövde plugga så mycket, men hade helt klart gjort det annars.

Ett av biblioteksrummen

Sammanfattningsvis var själva UIUC-campuset och byggnaderna i sig en upplevelse då allt var så himla stort. Jag tänker posta två inlägg till om byggnader på campus då jag inte delade med mig av mina favoriter nu.

STAY TUNED!

Aleks Durowicz
Hej! Jag heter Aleks och läser mitt fjärde år på Civilingenjörsprogrammet Industriell Ekonomi med inriktningen Data. Jag kommer att spendera VT-2020 på University of Illinois at Urbana-Champaign, ett universitet med 50 tusen studenter! Att plugga i USA har varit min dröm sen högstadiet - så jag är supertaggad på att dela med mig av mina äventyr, vardagshändelser och det amerikanska studentlivet under mitt utbyte med dig!

En kommentar till “UIUC Campus”