Covid-19, del 4

Hej på er!

Igår tog jag ett ganska spontant beslut och bestämde mig för att åka till Stockholm. Jag skrev tidigare om att jag inte ville åka förut på grund av smittorisken och det ”rätta valet” hade nog vart att egentligen stanna hemma. Min kompis skämta med mig om att man orkar bara hejda sina impulser en viss tid innan man får slut på mental energi och ger efter för dem. I mitt fall föll min självdisciplin igår kväll. Men även om jag åkt så kommer jag ta flera försiktighets åtgärder. Under min vistelse i Stockholm kommer jag bo hos min flickvän och vi lär nog inte göra nått speciellt, vi kommer mest umgås hemma och kanske ta en promenad i skogen. Jag kommer även tänka extra mycket på att tvätta händerna!! Min plan är att åka tillbaka till Danmark på onsdag, men eftersom saker och ting kan ändra sig ganska snabbt kanske det blir längre. När jag kommer tillbaka till Danmark kommer jag antagligen sätta mig själv i en karantän ifall jag skulle fått covid-19. På ett sätt är det den bästa och sämsta perioden att åka. Med tanke på att mitt tentaplugg har börjat så gör det inte så mycket att jag skulle sitta i en karantän då jag måste plugga väldigt mycket. Men om jag skulle bli sjuk så är de förstås jobbigare att plugga. Risken att bli sjuk finns alltid där men just väljer jag att fokusera på att ta det försiktigt och hoppas på det bästa.

Jussi Kangas
Hej! Jag heter Jussi och pluggar mitt fjärde år till Civilingenjör i Medieteknik på KTH. Under vårterminen 2020 kommer jag att blogga från Danmark då jag ska på utbyte till DTU strax utanför Köpenhamn. På fritiden gillar jag att träna, klurar på olika problem (eller mysterium) och att laga mat. Även om Danmark är nära så finns det ingen brist på äventyr. På mitt utbyte kommer jag skriva om allt det DTU och Danmark har att erbjuda en utbytesstudent. Alltifrån bästa student lunchen på campus till danska studietekniker. Så följ mig på bloggen om du vill få en inblick i hur det är att vara utbytesstudent i ett annat nordiskt land!