Gästbloggare #3 Elin Dai´s upplevelse av Taiwan! (HT19)

Elin Dai är en student i Industriell Ekonomi  på KTH. Hon läser fjärde året och åkte på utbyte till Taiwan förra termin.  Elin svarade på många av mina frågor gällande förberedning till utbytet!

Varför valde du att åka till Taiwan?

Jag valde  Asien (och Taiwan) baserat på lite olika punkter.

(1) jag ville studera i asien, helst ett kinesisk-talande samhälle så att jag skulle kunna träna på det, men där engelska också skulle funka (både av personliga skäl och för att det då skulle ge större utbud av kurser på engelska, vilket jag verkligen behöver). Jag var intresserad i  ”mainland -kina” ett tag men det gick inte att få till kurser alls i princip. Därför tvekade jag istället mellan Hong Kong, Singapore och Taiwan.

2) Jag ville gå i en ”tillräckligt bra” skola, sen bryr jag mig inte jättemycket om internationella rankings och så men en större skola innebär också bättre möjligheter (för utbytet, inte framtiden)!

3) Jag hade ganska bra koll på sociala kulturerna i de flesta östasiatiska länder, vilket jag också tyckte var avgörande. Av denna skäl var jag ganska nära på att välja sydkorea (KAIST) (väldigt ungdomlig kultur) trots att det inte var kinesisk-språkigt, eftersom det var en teknisk skola så hade de bra utbud av engelska mattekurser vilket är det jag egentligen söker…
däremot visste jag också att Taiwans kultur är 👌👌👌👌👌

(4) Det är  väldigt viktigt för mig att universitetet ligger nära stan och att universitetet själv är i en storstad. KAIST var t.ex. en timme ifrån Seoul (avgörande faktor) och singapores NTU är också långt ifrån centrum, taiwans NTU är däremot väldigt nära nästan allt i Taipei.

(5) Jag var också begränsad av betygsgränser (lol)

Vad gillade du mest i Taiwan?

Jag tycker att det är väldigt svårt att bara välja en specifik grej.  Det bästa är säkert mina kompisar som jag fick där gjorde hela mitt utbyte, men mer relevant till Taiwan så har jag helt enkelt insett att hela Taiwan är helt fantastiskt – (1) jag älskar den sociala kulturen, folk är otroligt hjälpsamma, trevliga och lätta att prata med. Jag tyckte det var lätt att lära känna locals fastän jag endast använde engelska. (2) Taiwan har helt sjuuka (och underskattade!!) vyer ÖVERALLT i landet. (3) MATEN mannen, helt otroligt och så billigt. Älskar att inte behöva laga mat.

Någon favoritbild?

Jag åkte med några kompisar  på en fantastiskt kul mini-resa till Yilan, klättrade upp på stenen för bilden, skar upp foten och hade kryckor i en vecka lol, tycker det är ganska roligt ahah :,)

Victor Cardenas
Hej! Jag heter Victor Cardenas, välkomna på min blogg. Jag läser nu fjärde året på Industriell Ekonomi och ska på utbyte i Kaohshiung, Taiwan! Jag lovar att visa er så mycket jag kan :) Stay tuned!