München är något för naturälskare!

Låt dig inte luras av all betong kring Marienplatz i centrala München, här finns massor av parker i olika storlekar! Ett stenkast bort finns Englischer Garten (Engelska parken) som har en yta på 3,7 kvadratkilometer (jämför med Central Park i New York som har en yta på 3,2 kvadratkilometer). Här finns det massor av gröna ytor, löp- och cykelspår och vacker natur. Det finns även flera naturreservat i Münchens stadskärna, och du kan ofta även hitta vacker natur kring floden Isar.

Under dagens promenad utmed floden Isar!

Glöm inte heller bort att bara cirka 9 mil från München hittar du Alperna, och Tysklands högsta bergstopp, Zugspitze i Garmisch-Partenkirchen. Här finns det natur för både skidälskaren och bergsbestigaren! En del av bergskedjan är även möjlig att se från Tysklands fjärde högsta torn, Olympiatornet i Olympiaparken. Även TUMs studentorganisationer brukar anordna resor till exempelvis Alperna för vandringar och skidåkning. Jättefina möjligheter att få utforska områdena runt om i Bayern för en rimlig peng.

Signe Stéen
Hej! Jag heter Signe Stéen och jag läser mitt tredje år på Civilingenjörsprogrammet Maskinteknik med en internationell inriktning inom tyska. Jag kommer under läsåret 2019/2020 att studera på Technische Universität München (TUM). Jag har studerat tyska i 1,5 år och tyska är nu det fjärde språket som jag lär mig. Här på bloggen kommer ni att kunna följa mina nyfunna erfarenheter av hur det är att studera utomlands på ett språk som jag så nyligen börjat lära mig, men ni kommer även att få följa med mig när jag lär mig mer om förbränningsmotorer och motorsportsteknik, samt utforskar den bayerska kulturen såklart!