Muntlig tentamen

Hej!

Nu har det snart gått en vecka sen jag kom tillbaka till Danmark från Stockholm. Den här veckan har det varit mycket tentaplugg och jag har dessutom suttit i hemmakarantän ifall jag skulle fått covid-19 på min resa tillbaka. Hittills har jag lämnat in ett projekt och haft en muntlig examination. Nu är det bara två projekt och tentor kvar! Den muntliga examination var något helt nytt för mig och jag tyckte ändå att det gick helt okej. Det hela tog 15 minuter och jag fick mitt betyg direkt efteråt. Under de fem första minutrarna fick jag presentera ett ämne som jag valt själv och resten av tiden frågade min lärare mig generella frågor. Eftersom att skolan är stängd behövde vi dessutom göra ett det hela över ett videosamtal. På ett sätt tycker jag att de är konstigt att man kan examineras på en hel kurs baserat på 15 minuter. Under en tenta tar de ofta flera timmar att svara på alla frågor och det kan tillochmed vara så att man inte kommer ihåg allt i början. Men de som var skönt med den här formen av tenta var att de inte tog så lång tid. Dock skulle jag nog säga att jag föredrar en skriftlig tenta.

Jussi Kangas
Hej! Jag heter Jussi och pluggar mitt fjärde år till Civilingenjör i Medieteknik på KTH. Under vårterminen 2020 kommer jag att blogga från Danmark då jag ska på utbyte till DTU strax utanför Köpenhamn. På fritiden gillar jag att träna, klurar på olika problem (eller mysterium) och att laga mat. Även om Danmark är nära så finns det ingen brist på äventyr. På mitt utbyte kommer jag skriva om allt det DTU och Danmark har att erbjuda en utbytesstudent. Alltifrån bästa student lunchen på campus till danska studietekniker. Så följ mig på bloggen om du vill få en inblick i hur det är att vara utbytesstudent i ett annat nordiskt land!