Nya sätt att tentaplugga på

Hej på er!

Hoppas att du som läser det här mår bra! Själv så känner jag mig rätt nöjd efter en dags intensivt tenta pluggande. Under den här tentaperioder har jag bara en enda skriftlig tenta, resten är bara projekt eller muntliga tentor. När det kommer till att tentaplugga blir de lätt att man sitter ner väldigt mycket och jag känner själv att de är viktigt att ta pauser och sträcka på sig lite. Häromdagen testade jag att kombinera motion med tentaplugg, vilket gick förvånansvärt bra ändå. Jag spelade in mig själv när jag läste upp ett stycke ur min bok och lyssnade sedan på inspelningen några timmar senare när jag var ute och promenerade. Det funkade rätt bra faktiskt! Oftast om jag suttit med ett problem länge lyckas jag komma på nya idéer efter en promenad. Min nästa strategi är att spela in några frågor inför min tenta och sen även svaren. Min tanke är att efter att jag hört frågan så kan jag pausa inspelningen så att jag får lite tid att tänka på frågan. Vi får se hur det går, vi hörs nästa vecka!

Jussi Kangas
Hej! Jag heter Jussi och pluggar mitt fjärde år till Civilingenjör i Medieteknik på KTH. Under vårterminen 2020 kommer jag att blogga från Danmark då jag ska på utbyte till DTU strax utanför Köpenhamn. På fritiden gillar jag att träna, klurar på olika problem (eller mysterium) och att laga mat. Även om Danmark är nära så finns det ingen brist på äventyr. På mitt utbyte kommer jag skriva om allt det DTU och Danmark har att erbjuda en utbytesstudent. Alltifrån bästa student lunchen på campus till danska studietekniker. Så följ mig på bloggen om du vill få en inblick i hur det är att vara utbytesstudent i ett annat nordiskt land!