Poké bowls och massor av skratt!

Sedan jag kom tillbaka till München har jag främst suttit inne i lägenheten. Först berodde det på grund av att vi var tvungna att sätta oss själva i en fjortondagars karantän efter att vi rest in i Tyskland. Därefter var det dags att på allvar börja plugga inför en digital tenta som jag hade igår, fredag. Självklart utnyttjade jag även karantänstiden till att tentaplugga, men när en tenta bara är två veckor bort, kan man inte tänka på annat än att plugga, plugga och plugga!

Hur som helst, på grund av det har jag inte träffat någon sedan den 24 april (förutom min pojkvän Marcus som jag bor tillsammans med). I går fick vi dock äntligen träffa två isländska vänner Þór och Hildigunnur, som vi funnit här nere i München genom TUMi (läs mer om den internationella gruppen på TU München i mitt tidigare inlägg TUMi – Ett perfekt sätt att träffa nya vänner!). Vi gick på en fin promenad genom centrala München för att köpa Poké bowls. Jag har aldrig beställt en poké bowl tidigare, men jag är en sann sushiälskare, och det här var verkligen ingen besvikelse!

Har jag förresten berättat att Biergartens i München har öppnat igen?! 😍 (Bild från i höstas.)

En poké bowl består av någon typ av bas (oftast ris), färsk fisk, samt olika grönsaker och toppings. Min bowl bestod (utöver ris) av laxsashimi, rädisor, edamamebönor, koriander, soja, guacamole och rostad lök. Fantastiskt och det är definitivt en ny favorit! Tyvärr fick jag ingen bild på min poké bowl, då jag hann äta upp den innan jag kom på tanken! 😂

Vi hade jätteroligt, och det var verkligen längesen möjligheten att träffa vänner fanns, då restriktionerna har varit väldigt hårda här i Bayern. Vi hade massor att prata om, och vi spelade även kortspelet Exploding Kittens som Þór och Hildigunnur lärde mig och Marcus att spela i höstas. Det är även väldigt intressant att lära sig och diskutera om liknelser och skillnader mellan två länder som har relativt mycket gemensamt, men ändå skiljer sig åt väldigt mycket!

Ett bra avslut på en tentadag helt enkelt!

Signe Stéen
Hej! Jag heter Signe Stéen och jag läser mitt tredje år på Civilingenjörsprogrammet Maskinteknik med en internationell inriktning inom tyska. Jag kommer under läsåret 2019/2020 att studera på Technische Universität München (TUM). Jag har studerat tyska i 1,5 år och tyska är nu det fjärde språket som jag lär mig. Här på bloggen kommer ni att kunna följa mina nyfunna erfarenheter av hur det är att studera utomlands på ett språk som jag så nyligen börjat lära mig, men ni kommer även att få följa med mig när jag lär mig mer om förbränningsmotorer och motorsportsteknik, samt utforskar den bayerska kulturen såklart!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *