Sista blogginlägget!!

Solen sken i det kalla rummet. Ljudet från tangentbordets knappar ekade lätt i det tysta rummet. Det fanns en lätt doft av kanel från havregröten i rummet. Svetten rann ner för min panna medans jag skrev på mitt sista blogginlägg…

Ledigheten hittills har smakat väldigt sött. Det senaste dagarna har kantats av fester och bra häng. Det känns konstigt att min tid här i Danmark snart är slut och jag kan säga att det har gått väldigt fort! Min upplevelse här har vart ganska långt ifrån vad jag trodde den skulle vara, både på gott och ont.

En heldag på stranden

För det första trodde jag inte att jag skulle behöva plugga så mycket som jag har gjort. Men nu i efterhand har jag lärt mig väldigt mycket och det har även vart roliga/intressanta kurser!

För det andra tror jag att ingen som skulle på utbyte i vår kunde förutsäga att världen skulle drabbas av en pandemi. I två månader har jag i princip suttit hemma och pluggat, vilket var lite tråkigt med tanke på att jag varit på utbyte men i slutändan var det bra för mina studier. Men även om samhället stängde ner har det ändå funnits roliga stunder med kompisar.

För det tredje så har jag insett under mitt utbyte är hur lika de skandinaviska länderna är. Jag har en norsk kompis här och jag tycker de är sjukt att vi kan prata våra egna språk och ändå kunna förstå varandra. Ett mål jag hade när jag kom hit var att lära känna några danska stunder och tyvärr var de något jag inte lyckats med. Jag tror de beror på att de är så lätt att bara umgås med utbytesstunder när man är på utbyte men även det faktum att skolan stängde ner efter bara en och en halv månad. Men jag känner mig ändå nöjd med mitt utbyte.  Jag kan verkligen rekommendera att åka på utbyte, det ger en perspektiv på ens egna liv hemma i Sverige.  Även om jag varit i ett grannland så har jag träffat väldigt många studenter från olika delar av världen vilket jag tycker väldigt är berikande. Jag tror att man ofta kan ta ett grannland för givet, det finns ofta mer än vad man tror! Dessutom har jag lärt mig mycket mer om Danmark under min tid här.

Efter doppet selfie med Platon

Jag åkte hit till Danmark med en kompis från samma program som mig och jag tycker att det har varit superkul att ha en kompis med mig! Vissa kanske skulle säga att de vill åka helt själva på utbyte vilket jag kan förstå. Men samtidigt tycker jag att man även kan utveckla sin vänskap men någon genom att resa tillsammans vilket jag verkligen tycker vi har gjort!

Det var allt för mig, hoppas ni får en fin sommar! 🙂

Jussi Kangas
Hej! Jag heter Jussi och pluggar mitt fjärde år till Civilingenjör i Medieteknik på KTH. Under vårterminen 2020 kommer jag att blogga från Danmark då jag ska på utbyte till DTU strax utanför Köpenhamn. På fritiden gillar jag att träna, klurar på olika problem (eller mysterium) och att laga mat. Även om Danmark är nära så finns det ingen brist på äventyr. På mitt utbyte kommer jag skriva om allt det DTU och Danmark har att erbjuda en utbytesstudent. Alltifrån bästa student lunchen på campus till danska studietekniker. Så följ mig på bloggen om du vill få en inblick i hur det är att vara utbytesstudent i ett annat nordiskt land!