Sista tentan avklarad!

Svetten rann ner för min panna. Jag kände examinatorns blick tränga igenom mig. Han visste säkert att jag inte kunde svaret på frågan. Det var muntlig examination i Computer vision. Tankarna susade igenom mitt huvud och jag behövde vinna lite tid för att tänka. Jag harklade mig lite nervöst sade:

”Rectification homography?”

”Yes, could you explain how it works?”, svarade examinatorn kallt.

Jag nickade lätt och log nervöst. Långt inom mig visste jag att kunde svaret. Jag behövde bara lite mer tid…

I onsdags gjorde jag min sista tenta för den längsta terminen här på DTU! Så skönt!! Nu har jag bara en tre veckors kurs kvar i Juni innan det är het slut på riktigt. Min sista tenta var en muntlig tenta och det gick bättre än förväntat vilket jag är riktigt glad för. Innan tentan var jag lite nervös inför om jag skulle få en blackout, men de mesta gick bra faktiskt! Oftast på muntliga tentor får man reda på betyget på direkt efteråt vilket jag tycker är rätt skönt. Nu är jag äntligen ledig i en vecka innan min sista kurs börjar!! Den här terminen har varit bland de svåraste terminerna jag haft och jag har inte vart mycket ledig. Därför smakar ledigheten extra sött just nu. Jag har tänkt att jag ska passa på att utforska Köpenhamn lite nu när restauranger och barer har öppnat. Som det ser ut nu kommer jag nog inte stanna här hela tre veckors perioden utan jag kommer nog åka hem lite tidigare. Det här blir faktiskt min sista utlandsbloggen vecka!! Det känns ganska sjukt att det snart är slut!

Ett glas med mousserande för att fira slutet på terminen
Jussi Kangas
Hej! Jag heter Jussi och pluggar mitt fjärde år till Civilingenjör i Medieteknik på KTH. Under vårterminen 2020 kommer jag att blogga från Danmark då jag ska på utbyte till DTU strax utanför Köpenhamn. På fritiden gillar jag att träna, klurar på olika problem (eller mysterium) och att laga mat. Även om Danmark är nära så finns det ingen brist på äventyr. På mitt utbyte kommer jag skriva om allt det DTU och Danmark har att erbjuda en utbytesstudent. Alltifrån bästa student lunchen på campus till danska studietekniker. Så följ mig på bloggen om du vill få en inblick i hur det är att vara utbytesstudent i ett annat nordiskt land!