Hoppa till innehåll

En vanlig dag i München #1

Hej!
Här nedan kommer en tidslinje av hur en vanlig tisdag på mitt utbyte kunde se ut för mig innan Coronapandemin bröt ut. På tisdagar hade jag endast en kurs under hela dagen, med både föreläsning och övning, samt programmeringsövning i datorsal. Det var väldigt praktiskt, då alla mina andra kurser hölls på Campus i Garching (utanför München) på Maskintekniksfakulteten. Programmeringskursen som jag läste i vintras hörde dock till elektrotekniksfakulteten, och befann sig därmed på huvudcampus inne i München.

08:15      Alarmklockan ringer
08:30     Frukost
09:00     Lämnar lägenheten och går mot tunnelbanan
09:30      Framme på TU München Main Campus
09:45      Computertechnik Vorlesung (föreläsning i en programmeringskurs)
11:15        Lunch (Matsalarna är öppna mellan 11:00 och 14:00 på vardagar)
13:15       Programmierpraktikum (Programmeringsövning i datorsal)
14:45       Slut på programmeringsövning
15:00      Computertechnik Übung (Övning med föreläsare i programmering)
16:30      Slut på övning
16:45      På väg ut till Garching med tunnelbana för att gå på TUfast-möte
17:30      På plats i Garching, kollar läget på TUfast-kontoret.
18:00     TUfast-möte för undergruppen Suspension börjar (den grupp jag är med i)
19:00      Slut på möte
19:05      På väg hem med tunnelbana från Garching
19:50      Hemma
20:30     Middag/kvällsmat
21:00     Plugga
23:00     Dags att sova

Dagarna ser såklart ganska annorlunda ut nu, men det som är smidigt med det tyska skolschemat är att det ofta ser likadant ut vecka efter vecka, vilket gör att man får ganska tydliga rutiner. 🙂

Signe Stéen
Hej! Jag heter Signe Stéen och jag läser mitt tredje år på Civilingenjörsprogrammet Maskinteknik med en internationell inriktning inom tyska. Jag kommer under läsåret 2019/2020 att studera på Technische Universität München (TUM). Jag har studerat tyska i 1,5 år och tyska är nu det fjärde språket som jag lär mig. Här på bloggen kommer ni att kunna följa mina nyfunna erfarenheter av hur det är att studera utomlands på ett språk som jag så nyligen börjat lära mig, men ni kommer även att få följa med mig när jag lär mig mer om förbränningsmotorer och motorsportsteknik, samt utforskar den bayerska kulturen såklart!