Hoppa till innehåll

En vanlig dag i München #2

Hejsan!
Som jag tidigare utlovat, så kommer här en fortsättning på hur en vanlig dag i München ser ut för mig. Första inlägget beskrev en dag innan coronapandemin, och här kommer en dag efter att Covid-19 bröt ut.

Precis som i Sverige, stängde alla universitet i Tyskland i mitten av mars. Nu har de börjat öppna lite grann, men några föreläsningar på plats kommer det troligtvis inte att bli under den här terminen i München.

09:00    Vaknar och går upp
09:30     Frukost
1o:00      Skriver ner dagens schema, vad som ska göras och börjar plugga
12:30      En lätt lunch
13:00      Fortsätter att gå igenom föreläsningar eller uppgifter
15:00      Går ut för att få motion
16:30      Fortsätter att plugga
18:30      Gör middag
19:30      Pluggar det sista för dagen, och går igenom vad jag gjort på listan
21:00      Kollar på någon film eller serie, alternativt läser en bok
23:00     Dags att sova

Hoppas att du får en fin midsommar! Ser ut som att vädret i Sverige för en gångs skull ska bli fint över midsommar! Här i München blir det mer traditionellt midsommarväder med regn och 15 grader. 😁
Ha det bra!

Signe Stéen
Hej! Jag heter Signe Stéen och jag läser mitt tredje år på Civilingenjörsprogrammet Maskinteknik med en internationell inriktning inom tyska. Jag kommer under läsåret 2019/2020 att studera på Technische Universität München (TUM). Jag har studerat tyska i 1,5 år och tyska är nu det fjärde språket som jag lär mig. Här på bloggen kommer ni att kunna följa mina nyfunna erfarenheter av hur det är att studera utomlands på ett språk som jag så nyligen börjat lära mig, men ni kommer även att få följa med mig när jag lär mig mer om förbränningsmotorer och motorsportsteknik, samt utforskar den bayerska kulturen såklart!