Hoppa till innehåll

Syslöjd!

Sedan den 27 april är det krav på munskydd här i München när man åker kollektivt eller går i affärer (samt besöker offentliga byggnader, museer etc). Det är ganska svårt att hitta munskydd att köpa, och när man väl hittar något, så är de väldigt dyra.

Därför bestämde jag mig för att testa att sy mitt egna munskydd (finns inget krav på hurdant munskyddet ska vara eller se ut, förutom att det ska täcka mun och näsa). Jag tog en gammal T-shirt som jag inte använder, och gummibanden som sitter på engångsmunskydden, och sydde mig ett eget munskydd! Det finns massor av videor med tips på Youtube, och det var inte alls krångligt egentligen. Det känns bra att inte behöva lägga onödiga pengar på något som man lika gärna kan göra själv, särskilt när de som finns att köpa i affären inte skulle göra någon skillnad mot ett sådant jag själv precis sytt (på gott och ont såklart). Det är dock såklart viktigt att det tvättas ofta i hög temperatur!

Resultatet!
Signe Stéen
Hej! Jag heter Signe Stéen och jag läser mitt tredje år på Civilingenjörsprogrammet Maskinteknik med en internationell inriktning inom tyska. Jag kommer under läsåret 2019/2020 att studera på Technische Universität München (TUM). Jag har studerat tyska i 1,5 år och tyska är nu det fjärde språket som jag lär mig. Här på bloggen kommer ni att kunna följa mina nyfunna erfarenheter av hur det är att studera utomlands på ett språk som jag så nyligen börjat lära mig, men ni kommer även att få följa med mig när jag lär mig mer om förbränningsmotorer och motorsportsteknik, samt utforskar den bayerska kulturen såklart!