Första dagarna på DTU

Skolan vi går på ligger en bit utanför Köpenhamn i Kongens Lyngby och jag var lite orolig för hur det skulle fungera med att ta sig dit kollektivt, hur lång tid det skulle ta och om det skulle vara många byten. Det visade sig dock att vi kan ta ett S-tåg (typ pendeltåg) direkt till Lyngby från en station nära vår lägenhet som tar typ 20 minuter, och sen byta till en buss som verkar gå hela tiden till campus så jag hade absolut oroat mig i onödan.

En enkel resa kostar 60DKK, vilket är ca 85 kr, så det är lite dyrare att resa än i Stockholm. Vi köpte därför ett månadskort för 950DKK, ca 1340 kr så att vi kan resa obegränsat.

Och skolan då. Vilken skola! Jag hade inga förväntningar på hur det skulle se ut, men arkitekturen är verkligen så fin och det är så mycket större än vad jag trott. Jag tänker att jag skriver mer om campus när jag lärt känna det lite mer, men mitt första intryck är absolut bra!

I denna byggnad ligger administrationen, biblioteket och en lunchrestaurang.

Ett återkommande tema är hur natur och byggnader är sammankopplade, och det finns många fina innergårdar där man kan sitta och äta sin lunch, studera, ta en kaffe eller till och med sola på solstolar.

Då skolan ligger en bit från stan där vi bor hade jag nog tänkt att vi inte skulle åka till skolan i onödan och plugga så mycket som möjligt hemifrån och från bibliotek eller fik. Efter att ha sett skolan känner jag dock snarare att vi kommer att försöka ta oss dit så ofta det går och plugga där, i alla fall så länge coronaviruset håller sig i shack!

Som ni ser hade vi så fint väder första veckan och jag håller tummarna (!!!) för att det håller i sig så att vi får en lång, fin höst.

Mer info om hur själva skolan fungerar här kommer senare. Skriv gärna en kommentar om du undrar någonting som jag missar att ta upp så ska jag göra mitt bästa för att besvara dig 🙂

Hej! Jag heter Elin Forsberg och jag läser mitt sista år på Medieteknikprogrammet med master i Interaktiv Medieteknik på KTH. Under hösten ska jag, och mina två vänner, studera på Danmarks Tekniske Universitet i Köpenhamn och ni ska få följa med. I bloggen kommer ni att kunna läsa om utbytesprocessen, samt hur det är att både plugga och leva i Köpenhamn. Ni kommer självklart även få följa med i min vardag när jag fördjupar mina kunskaper inom design och innovation.