Första dagen i Lissabon

I förrgår landade vi i Lissabon. Allt gick smidigt och det kändes precis som vanligt att resa förutom att man hade munskydd. Vi fick även fylla i ett formulär med vilket flyg vi rest med och på vilka platser vi suttit på för att möjliggöra smittspårning. Här i Lissabon behöver man ha munskydd när man åker kollektivtrafik, i affärer och i entréer till restauranger. Igår när vi besökte skolan så var det även temperaturkontroll på alla som gick in på campus. Huvudentrén var stängd och de hänvisade till mindre entréer där de kunde kontrollera alla som gick in. Det var också krav på munskydd på hela campus.

Igår hade skolan även en välkomstceremoni via zoom. Det var skönt att få lite mer information om hur hösten kommer att se ut. Det verkar som att de flesta kurser kommer vara en mix av föreläsningar på distans och att man träffas i mindre grupper i skolan. En skillnad mellan IST och KTH är att när jag började på KTH fick jag några få mail med mycket information medan här har jag fått säkert 20 olika mail med lite information i varje mail. Även om jag sorterar alla mail från IST i en egen mapp så är det lite svårt att hitta informationen i efterhand haha.

Jag och Adam hade egentligen bokat in dykning igår på eftermiddagen men det blev inställt på grund av dåligt väder. Det har kommit kraftiga regnskurar och även blåst jättemycket. Så istället för dykning började vi upptäcka Lissabon och WOW vilken stad. Det tog inte lång tid innan jag insåg att detta kommer bli en bra höst. Men mer om Lissabon i ett annat inlägg.

Vi hörs snart. Ha det bra så länge!

Anna Iisakka
Hej! Mitt namn är Anna och jag läser mitt sista år på mastern miljöteknik och hållbar infrastruktur. Under höstterminen kommer ni att kunna följa mig under mitt utbyte i Portugal. Jag kommer att läsa på Instituto Superior Técnico (IST) i Lissabon och läsa kurser inom deras master environmnetal engineering. Här på bloggen kommer ni att få följa min vardag i en av världens äldsta städer mitt under en pandemi. Trots vissa restriktioner hoppas jag att kunna varva plugg med att njuta av solen, god mat och träning!