Kurser och struktur

Snart har de tre första veckorna på DTU gått och jag börjar få en tydligare bild av kurserna och hur skolan är strukturerad. På DTU är terminen uppdelad i två delar, men inte i två lika långa perioder som på KTU utan i en 13-veckors period och en 3-veckorsperiod. Då 3-veckorsperioden börjar och slutar i januari så valde jag att inte lägga några kurser där utan klämmer in alla mina 30 hp under de första 13 veckorna. Kurserna motsvarar i regel 5, ibland 10, hp vilket gör att jag behöver läsa fler kurser än jag gör på KTH. Alla kurser på DTU ges på bestämda dagar, dvs samma kurs går alltid en viss dag en viss tid vilket ger en veckorna en tydlig rutin, något som passar mig bra!

Jag hade endast en obligatorisk kurs denna termin från KTH som jag kunde byta mot kursen Advanced project in digital media engineering, mina friheter vad gäller val av kurser har därför aldrig varit större. Som ni ser finns det en tydlig röd tråd bland mina kurser som stavas design, detta var ett medvetet val då jag gärna ville bredda mina perspektiv inom ämnet.

De kurser jag läser är:

• UX Design and prototyping (5 hp)
  • Design and development in an organizational context (5 hp)
  • Digital learning technology and entrepreneurship  (5 hp)
  • Advanced project in digital media engineering  (10 hp)
  • Strategy, design and market (5 hp)

Mot slutet av terminen kommer jag recencera kurserna närmre och förhoppningvis kunna ge bra tips till er som är intresserade av att åka hit.

Elin Forsberg
Hej! Jag heter Elin Forsberg och jag läser mitt sista år på Medieteknikprogrammet med master i Interaktiv Medieteknik på KTH. Under hösten ska jag, och mina två vänner, studera på Danmarks Tekniske Universitet i Köpenhamn och ni ska få följa med. I bloggen kommer ni att kunna läsa om utbytesprocessen, samt hur det är att både plugga och leva i Köpenhamn. Ni kommer självklart även få följa med i min vardag när jag fördjupar mina kunskaper inom design och innovation.