Olá

Hej och välkommen till utlandsbloggen! Jag heter Anna och är en av de som har haft tur att komma iväg på mitt utbyte trots att vi fortfarande befinner oss i en pandemi. Jag ska börja mitt andra år på mastern i miljöteknik och hållbar infrastruktur. Jag har tidigare läst kandidatprogrammet byggteknik och design på KTH och efter min examen 2017 jobbade jag i två år innan jag återvände till KTH för ytterligare två år av plugg.

Här på utlandsbloggen kommer ni att få följa min nya vardag som student på Instituto Superior Técnico (IST) i Lissabon. Även om allt inte är som vanligt så hoppas jag att kunna njuta av en termin i varmare breddgrader. Jag ser fram emot att byta ut vardagen här i Sverige för ett par månader, få uppleva en ny kultur och njuta av lite mer sol än vad hösten här hemma erbjuder. I snart två år har crossfit varit ett stort intresse och jag hoppas att kunna hitta en box (crossfit-gym) som tillåter träning trots vissa restriktioner.

Mitt flyg till Lissabon går från Stockholm den 17 september (på min födelsedag!) och min kille, Adam kommer att åka med mig ner och stanna över helgen. Innan avresan kommer några inlägg om mina förberedelser som pågår för fullt. Jag tänkte också berätta om varför jag valde att åka till just Lissabon och hur det har gått att hitta boende.

Adeus!

Hej! Mitt namn är Anna och jag läser mitt sista år på mastern miljöteknik och hållbar infrastruktur. Under höstterminen kommer ni att kunna följa mig under mitt utbyte i Portugal. Jag kommer att läsa på Instituto Superior Técnico (IST) i Lissabon och läsa kurser inom deras master environmnetal engineering. Här på bloggen kommer ni att få följa min vardag i en av världens äldsta städer mitt under en pandemi. Trots vissa restriktioner hoppas jag att kunna varva plugg med att njuta av solen, god mat och träning!